Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimde İstanbul için Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yeniden aday gösterdi.

İmamoğlu, seçim kampanyasının startını, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen lansman töreniyle verdi. Tören, “İstanbul’a hizmette tam yol ileri” sloganıyla başladı.

Törende ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuştu.

Özel konuşmasına, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği kararı eleştirerek başladı. CHP lideri, 14 Ocak’ta Ankara’da yapılacak mitingi hatırlattı.

İYİ PARTİ’NİN KURULTAYI BUGÜN! AKŞENER VEDA MI EDİYOR? İYİ PARTİ’NİN KURULTAYI BUGÜN! AKŞENER VEDA MI EDİYOR?

“Biz bu ülkeye önce bağımsızlığı getiren partiyiz. Sonra bu ülkeye çok partili rejimi, parlamenter rejimi getiren partiyiz. Sonra bu ülkeye sosyal devlet anlayışını ve sosyal belediyeciliği getiren partiyiz.” diyen CHP lideri, “Türkiye’de yerel yönetimler tarafından ilk kez ortaya konulan kentsel dönüşümden toplu konut projelerine, metrodan metrobüse, hafif raylı sistemden biyolojik arıtma tesislerine kadar bugün bir çoğu bu salonda olmayan Cumhuriyet Halk Parti’li sosyal demokrat belediye başkanlarının ve onların inanmış kadrolarının eseridir.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU: HEP BİRLİKTE BAŞARMAYA DEVAM EDECEĞİZ

A H4Z Thdmzk 3 H4 Xf A Nmpmg

Özel’in ardından kürsüye Ekrem İmamoğlu geldi.

“Aziz Atatürk’ten aldığımız ilhamla, her türlü engele rağmen az zamanda çok ve büyük işler başardık.” diyen İmamoğlu, “Bir kez daha İBB başkanlığı aday tanıtım toplantısı için karşınızdayım. Beni oybirliğiyle aday ilan eden partimizin genel başkanı, saygıdeğer Özgür Özel’e, PM üyelerimize ve yetkili karar organlarında bulunan dava arkadaşlarıma, gösterdikleri büyük güven için hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “İnanın bu başarı, hepimizin başarısıdır. Tüm inancımla söylüyorum ki; İstanbul olarak hep birlikte başarmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.