Ekvador'da Los Choneros çetesinin lideri olan uyuşturucu baronu "Fito" lakaplı Adolfo Macias Villamar'ın yüksek güvenlikli hapishaneden kaçması ülkeyi resmen karıştırdı. Ülkede OHAL kararı alınırken suç örgütü üyeleri bir üniversite ve televizyon kanalını bastı, yakaladıkları gardiyan ve polisleri infaz etti. Çatışmalar devam ederken çete üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 329 kişi gözaltına alındı. Fito'yu yakalamak içinse özel bir ekip kuruldu.

Ekvador Da Cete Operasyonunda 329 Kisi Gozaltina 16724014 8434 M

329 KİŞİ GÖZALTINDA, 139 GARDİYAN HALEN REHİN

Ekvador Silahlı Kuvvetler Ortak Komutanlığı Başkanı Jaime Vela, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde düzenledikleri operasyonlarda 329 çete üyesini gözaltına aldıklarını, 5 çete mensubunun da öldürüldüğünü bildirdi. Operasyonlarda, 2 polisin hayatını kaybettiğini, 1 polisin ise ağır yaralandığını belirten Vela, isyan çıkan 5 hapishanede 139 gardiyanın halen rehin olduğunu duyurdu. Vela, çete üyeleri tarafından zorla alıkonulan 41 kolluk kuvvetinin kurtarıldığını ve hapishaneden firar eden 28 mahkumu ise yakaladıklarını söyledi.

ÜNLÜ OYUNCUNUN CANSIZ BEDENİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU ÜNLÜ OYUNCUNUN CANSIZ BEDENİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU

"FİTO"YU YAKALAMAK İÇİN ÖZEL EKİP KURDULAR

Operasyonlarında önceliklerinin "Tiguerones", "Los Lobos", ve "Los Choneros" isimli çeteler olduğunu dile getiren Vela, son 2 günde 61 silah ele geçirdiklerini kaydetti. Vela, hapishaneden firar eden "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar'ı anımsatarak, "Onu yakalamak için özel bir birlik kurduk. Ekvador halkından bize güvenmelerini ve sabırlı olmalarını istiyoruz." dedi.

Organize suç örgütlerine mensup üyeler 8 Ocak'ta 5 hapishanede isyan çıkarmış ve 139 gardiyanı rehin almıştı.

Ekvador Da Cete Operasyonunda 329 Kisi Gozaltina 16724014 6632 M

TV KANALI VE ÜNİVERSİTE BASTILAR

"TC Television" adlı kanalın Guayaquil kentindeki stüdyosu dün canlı yayın sırasında silahlı kişilerce basılmış ve çalışanlar rehin alınmıştı. Eş zamanlı olarak Guayaquil'de bir üniversiteye saldıran silahlı kişiler, bazı öğrencileri zorla alıkoymuştu. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu canlı yayına baskın yapan 13 kişi gözaltına alınmış, üniversitede ise kontrol sağlanmıştı.