Elon Musk’un nöroteknoloji girişimi Neuralink cihazı ilk kez pazar günü bir insana yerleştirildi ve sosyal medya paylaşımında Musk, hastanın durumunun iyiye gittiğini ve iyileşme sürecinde olduğunu söyledi.

Şirket, ciddi felçli hastaların yalnızca sinir sinyallerini kullanarak harici teknolojileri kontrol etmesine yardımcı olmayı amaçlayan bir beyin implantı geliştirdi. Bir blog yazısına göre Neuralink, Mayıs ayında çalışmayı yürütmek üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay aldıktan sonra sonbaharda ilk insanlı klinik deney için hasta toplamaya başladı.

CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI

Musk, yaptığı açıklamada, Neuralink’in ilk ürününün Telepati olarak adlandırıldığını söyledi.  Teknoloji düzgün çalışırsa, ALS gibi ciddi dejeneratif hastalıkları olan hastalar bir gün çipi  kullanarak iletişim kurabilir veya imleçleri hareket ettirerek ve zihinleriyle yazarak sosyal medyaya erişebilirler.

İnsanda yapılan klinik deney, Neuralink’in ticarileşme yolunda sadece bir adımı işaret ediyor. Tıbbi cihaz şirketlerinin, FDA’dan nihai onayı almadan önce birkaç tur yoğun veri güvenliği toplama testinden geçmesi gerekiyor.