Engelsiz izciler Sarıgerme'de kamp kurdular

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kısa Mola' hizmetinden yararlanan özel bireyler, Ortaca Sarıgerme'de düzenlenen Engelsiz İzci Kampı'nda doğayla iç içe üç gün geçirdi.

Engelsiz izciler Sarıgerme'de kamp kurdular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kısa Mola” hizmetinden yararlanan özel bireyler, Ortaca Sarıgerme’de düzenlenen 8. Engelsiz İzci Kampı’nda buluştu.

ETKİNLİKLER 3 GÜN SÜRDÜ

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan “Kısa Mola” hizmeti neticesinde özel gereksinimli bireylere yönelik düzenlediği Engelsiz İzciler Kampı’nın sekizincisini bu yıl 24-26 Haziran tarihleri arasında Ortaca Sarıgerme Halk Plajı’nda gerçekleştirdi. 

“Melek İzciler Yıldız Oymağı” adıyla hayata geçirilen kamp, üç gün boyunca devam etti.

36 ÖZEL BİREY AĞIRLANDI

Bodrum, Milas, Yatağan, Menteşe, Marmaris, Datça, Ortaca ve Fethiye’deki Kısa Mola Merkezleri’nden gelen 36 özel birey, doğanın kalbinde kurulan kamp alanında bir yandan eğlendiler bir yanda sosyalleştiler.

KAPLUMBAĞALARIN TEDAVİ SÜREÇLERİNİ GÖZLEMLEDİLER

Kampın ilk günü çadır kurulumları ve kamp oyunlarıyla başladı. İkinci günde ise deniz etkinliklerinin yanı sıra Ortaca Belediyesi’nin katkılarıyla Dalyan kanal turu düzenlendi. Engelsiz izciler ayrıca DEKAMER’i (Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) ziyaret ederek yaralı kaplumbağaların tedavi süreçlerini yakından gözlemledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme