• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan: Yeni nesil anayasayı milletimize kazandıracağız

Erdoğan: Yeni nesil anayasayı milletimize kazandıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda gençler ve milli sporcularla buluştu. 'Her alanda başarıdan başarıya koşuyoruz,' mesajı veren Erdoğan, yapay zekâdan yeni anayasa sürecine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Yeni nesil anayasayı milletimize kazandıracağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki programda gençlerle bir araya geldi. Milli sporcuları tebrik eden Erdoğan, bilim, sanat, sivil toplum ve teknolojide öne çıkan genç temsilcileri özel olarak selamladı.

 “19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık ateşi, Anadolu’ya yayılan bir zafer yolculuğunun ilk adımıydı. Türkiye Yüzyılı hedefimize varıncaya kadar bu yolculuk bitmeyecek,” dedi.

HER ALANDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORUZ

"Bundan tam 106 sene önce esaret zincirlerini tek tek kırdığımız, emperyal güçleri hezimete uğrattığımız, bu topraklara İslam mührünü tekrar vurduğumuz bugün dünyanın gıptayla baktığı bir zafere giden yolun ilk adımını attık." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi çok kısa sürede Anadolu'nun dört bir yanına dalga dalga yayıldı. Şanlı bir maziden parlak bir istikbale giden asırlara sari yolculuğumuz, bugün de aynı kararlılıkla devam ediyor. Şunu bilmenizi isterim. Türkiye Yüzyılı hedefimize varıncaya kadar bu yolculuk hiç bitmeyecek. Terörsüz Türkiye kavşağını inşallah suhuletle döndükten sonra Türkiye Yüzyılı menziline çok daha hızlı ulaşacağız. En büyük eserimiz olarak sizlere güvenliğin, huzurun, refahın olduğu, terörün kalıntısının dahi olmadığı bir Türkiye'yi inşallah emanet edeceğiz.

YAPAY ZEKADA ARTIK MÜCADELE ÇOK FARKLI BİR ŞEKİLDE OLUŞACAK

Yapay zeka hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız hakeza öyle, Orta Doğu hakeza öyle. Bu üniversitelerimiz yapay zeka üzerinde duruyor. Ayrıca tabii TEKNOFEST'le ilgilenen Baykar, o da bu konuyla farklı bir şekilde ilgileniyor. Şimdi bir de tabii Baykar olarak kendileri lise kısmını da yani Baykar Fen Lisesi gibi onu da kurdular. Böylece üniversiteye geçişte buradan bu şekilde yetişmiş gençlerimiz gelecek. Bu yapay zekada da artık mücadele, yarışma çok daha farklı bir şekilde oluşacak."

YENİ NESİL BİR ANAYASAYI MİLLETİMİZE KAZANDIRACAĞIZ

Bir öğrencinin, "Şu an yeni anayasa hakkında bir çalışma var mı? Atılan adımlar var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, yeni anayasa noktasında çalışmamanın veya ertelemenin mümkün olmadığını vurguladı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bütün bu arkadaşlarımız şu an itibarıyla yeni anayasanın hazırlığı için bir çalışmayı sürdürüyorlar, sürdürecekler. Çünkü biz artık bundan 20 sene öncesinin anayasası ile gidemeyiz. Yeni bir anayasa ve bunu inşallah sizlerle beraber yapacağız ve bu yeni anayasada da eksiklerimiz nelerse bu eksikleri de gidermek suretiyle yeni nesil bir anayasayı inşallah milletimize kazandıracağız."Gençlerin hızla değişen dünyada Türkiye’nin öncü aktörleri olacağına inancını vurgulayan Erdoğan, yapay zekâ yarışında yeni nesil beyinleri yetiştirecek adımlardan ve “milletle birlikte yazılacak” yeni anayasadan bahsetti. 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme