Yaşanan olayla alakalı mağdur olan birkaç vatandaştaşın ifadeleri şöyle: 

Sami Türkan, “Biz yıllardır burada ödüyoruz şimdi kapatıp gitmiş ben 2 hafta önce ödeme yaptım elektrikçi geldi ödenmediğini söyledi. Ben 3 bin 200 TL fatura ödemiştim şimdi sormak için geldim işyerini kapatıp gitmiş. İnsanlar faturalarını ödemiş durumu olmayanlar var şimdi tekrar nasıl ödeyecekler. Yan taraftaki komşulara sorduk onlarda eski kişilerin devrettiğini burayı yeni aldığını söyledi. Dükkan faturalarımı ben genelde burada ödüyorum okuma yazması olmayan yaşlı kişiler özellikle burada ödeme yapıyorlardı en fazla mağdur olanlarda onlar oldular. Eski sahibi 2 aydır devretmiş ben burada farklı bir vatandaş gördüm soracaktım da aslında ama o an aklımdan çıktı” 

SAHTE İLANLARLA DOLANDIRAN 14 KİŞİLİK SUÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ SAHTE İLANLARLA DOLANDIRAN 14 KİŞİLİK SUÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Yine mağdurlardan Naif Garip :“Bende burada otelde çalışıyorum bana 3 gün önce mesaj geldi 5 gün içerisinde elektrik kesilecek diye ben buraya geldim bana oldu yaptık dedi. Ben dükkana gidip batım yine ödenmemiş hemen buraya geri geldim 10 dakika içerisinde kapatıp gitmiş benim gibi bir sürü insan var bize denk gelince şaşırdık”

Fatura ödeme merkezini devralan kişinin, gelen vatandaşları,  faturalarına karşılık sahte makbuzlar vererek,  ödenmediği gerekçesiyle kapatılan hizmetler için şikayete  gelen vatandaşı da,  sistemde sorun olduğunu söyleyerek  oyaladığı söylendi.

Şikayetçi olan vatandaşların emniyette ifadesi alındıktan sonra suçlular hakkında soruşturma başlatıldı.