Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, katıldığı EMITT Fuarı’nda Haber48 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Fethiye’yi tanıtmak için EMITT’e katıldıklarını belirten Karaca, “Burada bütün odalarımızla birlikte herkesi birleştirmek adına bütün turizm paydaşlarımızla birlikte stantta yerimizi aldık. Standımıza yoğun bir ilgi var. Her dönem burası dolu oluyor. Üç dönem üst üste en iyi tanıtım ödülünü bizler alıyoruz. Bu yıl alabilecek miyiz bakalım. İki gün sonraki finalde yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini göreceğiz.” Dedi.

ÖLÜDENİZ BÖLGESİNE 600 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Karaca, Fethiye’de yaptıkları çalışmalara da değindi. Şunları kaydetti: “Fethiye’de Ölüdeniz bölgesi turizmin merkezi olmuş durumda. Göreve geldiğimizde orada bir altyapı problemi vardı. Altyapısı olmayan, içme suyu olmayan, biyolojik arıtması o bölgeye yetmeyen konumdaydı. Seçimlerden önce büyükşehrimizle birlikte bunları projelendirmiştik. Bir belediye başkanı için altyapıya girmek çok büyük bir risktir. Ama biz Fethiye’nin geleceğini ve turizmin geleceğini kurtarabilmek adına bütün riskleri göze aldık. O bölgede tam 127 kilometrelik altyapı hattı bitirdik. Ölüdeniz’in biyolojik arıtmasını bitirdik, içme suyu problemini çözdük. O bölgeye ciddi yatırımlar yaptık. 600 milyon liranın üzerinde bir yatırımı 5 yılda oraya kazandırdık. Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımlarını yaptık.

FETHİYE MERKEZDEKİ BİRÇOK PROBLEMİ ÇÖZDÜK

FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI

“Fethiye merkezdeki de birçok problemi çözdük. İçme suyu hatlarını yeniledik. Asbestli boruları yeniledik. Kocaçalış’tan merkeze kadar olan bütün kanalizasyon bağlantılarının hepsini yaptık. Fethiye merkezdeki arıtma tesisinin kapasitesini de yüzde yüz artırarak hizmete sunduk. O bölgede bir biyolojik arıtma yaptık. O bölgede yaptığımız çalışma ile koku kalmadı. İnsanlar rahat nefes aldı.”

GELECEĞE GÜVENLE BAKABİLEN ALTYAPI ALDI

“Fethiye’miz artık gelecekteki beş yıla çok gönül rahatlığı ile bakabilen çok ciddi bir altyapı çalışmaları aldı. Önümüzdeki süreçte de yine altyapı ile ilgili çalışma yapmamız gereken yerler var. Fethiye merkezi tamamladık. Enerji sorunlarını, fiberini çözdük, internetle ilgili problemler kalmadı. Kanalizasyon ve içme suyu ile ilgili problemlerin birçoğunu bitirdik. Ama Esenköy, Çiftlik, Kargı ve Yanıklar bölgesinde bütün bir çalışma yapmamız gerekiyor. Oradaki imar planları tamamlandıktan sonra… Büyükşehir ile görüştüm. O bölgedeki bütün altyapıyı da tamamladıktan sonra Fethiye bütün altyapısı tamamlanmış, geleceğe güvenle bakan bir şehir haline gelecek.”

FETHİYE TİME’A KAPAK OLDU

Karaca, Fethiye’nin Time Dergesi’ne kapak olduğunu belirterek, “Zaten ekim ayında en itibarlı dergilerden Time dergisinde kapak oldu. Dünyada gezilip görülebilecek yerler açısından dünyada ikinci sıradayız. Türkiye’de de birinci sıraya gelmiş durumdayız.” İfadelerini kullandı.

Otellerin rezervasyonlarına da değinerek, “Rezervasyonlar iyi durumda. 2023’ü yüzde 90 doluluk oranıyla atlattık. 2024’ün yüzde yüze yakın doluluk oranlarıyla birlikte nefes alacak esnaf arkadaşlarımız. Çünkü pandemi de onlar çok ciddi zararlar görmüşlerdi.” Dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Başkan Karaca, sosyal belediyeciliğe önem verdiklerinin altını çizdi, şöyle konuştu:

“Biz sosyal belediyeciliğimizin gereğini yapacağımızı seçimlerden önce söylemiştik. Sadece altyapı  değil, insan odaklı projeler yapacağımızı söylemiştik. Bütün mitinglerimizde iki tane halk plajı yapacağımı söylemiştim ama üç tane halk plajını hayata geçirdik. Beşinci halk evimizi tamamladık iki tane daha açıyoruz. Üzümlü ve Çitflik’teki halkevimizi de tamamladık. Orada bir liraya çay veriyoruz ki on bin lira emekli maaşı alacak bir vatandaşımızın artık Fethiye’de yaşama şansı kalmadı. Bende o insanların sosyalleşmesini istiyorum. Evlatlarıyla, torunlarıyla birlikte gelip ekonomisi iyi olan insanlar gibi aynı şartlardan yararlanmasını istiyorum.”

500 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ

“Daha öncesinde bir aşevi hayata geçirmiştim. Engelli vatandaşlarımıza ve evlatlarıyla olmayan büyüklerimize üç dört çeşit yemek gönderiyorum. Otizm merkezi kuruyoruz. Tavuk çiftliği kuruyoruz. Üniversite öğrencilerimize kütüphaneler kuracağım. Her türlü imkanlardan yararlanabilmeleri için onlara katkı sunmak istiyorum. 500 öğrenciye burs veriyoruz.  Popülist siyaset yapmıyoruz. 5 yıl boyunca mazeret üretmedik. Ekonomik krizlere, pandemiye, depremlere rağmen hiç mazeret üretmedim. Beş yıl boyunca gecemi gündüzüme katarak, şaibesiz bir şekilde ranta karşı duraraktan sadece halkın rantını düşünerekten çalışmaya özen gösterdim.”

TERTEMİZ YÜRÜYORUZ

Fethiye Belediye Başkanı Karaca, yargıda bir tane dosyalarının bulunmadığına dikkat çekerek, “Tertemiz yürüyoruz. Yargıda bir tane dosyası olmayan belediye başkanıyım. 13 tane ödül almış bir belediye başkanı olarak halkımızın karşısına çıkacağız. Pazartesi start vereceğiz. 41 mahallemizde yarım kalan, bundan sonraki projelerimizi hayata geçirebilmek adına seçmenlerimizden yetki isteyeceğiz. Artık takdir seçmenin. Onların takdirleri ne yönde olursa saygı duyacağız. Kırılmak yok. Aday adaylığım süresinde nitelikli arkadaşlarımla yarıştım. Hiç kimseye kırgın değilim. Süreçte bazen kırgınlıklar olabiliyor. Ama ben bugüne kadar hiç kırıcı söz söylemedim. Hangi görüşte olursa için Fethiye için katkı sunacak her arkadaşımızla birlikte yürümeye varım.”

1 NİSAN SONRASI PROJELER

Başkan Karaca, seçildiği takdirde 1 Nisan sonrası projelerine de değindi. Şunları söyledi:

Çok fazla projemiz var. Şimdi bir müze projemiz vardı. Hayata geçiremedik. Nikah ve düğün salonları projelerimiz vardı. Üzüm mamulleri projemiz vardı. Gençlik merkezi projemiz var. Bunları ihaleye çıkmama rağmen maalesef müteahhitler girmek istemiyor. Yeni zam geldiği için. Önümüzdeki süreçte yine çok güzel sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçirebileceğimiz. Bir güneş enerji sistemi kurmak istiyorum. Yıllık 35 milyon liralık bir katkısı olacak. Onun çalışmalarına başladık. Gençlik merkezinin yerini satın aldık. Proje bitti. Bakanlığa sundum. Onay bekliyorum. Çıktığı zaman ihaleye çıkacağız. Nikah ve düğün salonunu hayata geçireceğiz. Büyükşehir ile birlikte güzel bir kongre ve fuar merkezi yapmak istiyoruz. “

AHMET ARAS YOL ARKADAŞIM

Karaca, açıklamalarının sonunda partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’a değindi. Karaca, Aras hakkında, “Ahmet Aras benim yol arkadaşım. Bodrum’da başarılı hizmetler yaptı. Ahmet Aras ile Muğla’mızda çok güzel hizmetler yapacağız. Onun kazanması içinde ona bir fazla oy isteyeceğim. İlçe belediyesi ile büyükşehir uyumlu olmadığı takdirde sıkıntılar yaşanıyor. Bu beş yıl içinde büyükşehir belediye başkanımız Osman Gürün ile çok uyumlu çalıştık. Fethiye’de büyükşehire bir milyar 200 milyonluk bir yatırım yaptırdık. Bu büyük bir yatırım. Şimdi de Ahmet Aras başkanım ile birlikte hayata geçireceğiz. Tabi halkımızın takdiri olduğu takdirde…” ifadelerini kullandı.