Yöremizin sanatçılarını tanıtmaya başlayacağımız Sanatın Gözü programımızda sizlere sanatıyla görenlerin, izleyenlerin, dinleyenlerin gönüllerini fetheden sanatçılarımızla birlikte olacağız ve icra ettikleri sanattan sizleri haberdar edeceğiz. Bazen göz zevkinize hitap edeceğiz, bazen de sizlere dinleteceğimiz güzel seslerle kulaklarınızın pasını silerken sanatçılarımızı da sizlere tanıtacağız.

İlk programımızın ilk konuğu Fethiye’den sanatçımız Aysun Karasaçlı… Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Karasaçlı’nın Fethiye’de konuğu olduk ve kendisini Sanatın Gözü programımıza konuk ettik. Hanımefendi kişiliği ile dikkat çeken Aysun Karasaçlı, Fethiye Belediyesi’nin sanatçısı. Sanatçının, birbirinden güzel iki klibi yayınlandı.

Aysun Karasaçlı sanat hayatına çocukluğunda başladığını ifade ederek, “Müziğe ilgili bir ailede büyüdüm. Rahmetli babam saz çalardı. Halk müziği de bende yer etti. Her meslekte olduğu gibi sanatta da zorluklar var. Bizler kaleme dökemediğimiz ve söyleyemediklerimizi türkülerle ifade ederiz. İçimizde yaşadığımız şeyleri türkülerle insanlara geçiriyoruz” dedi.

Halk müziğinin kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu dile getiren Karasaçlı, “Çünkü daha öncesinde romanlar ve şiirlerden önce yaşanan hikayeler kaleme ordan da ezgiye dökülmüş. İçinde bulunduğum duyguyu bu sayede dışa vuruyorum” sözlerini kaydetti.

BOY MARİN'DEN TÜRKİYE'DE BİR İLK: BB 100 METAL TEMİZLEYİCİSİ BOY MARİN'DEN TÜRKİYE'DE BİR İLK: BB 100 METAL TEMİZLEYİCİSİ

Karasaçlı, bir sanatçının yaşamında tavırlarıyla halka örnek olması gerektiğini vurgulayarak “Bizden sonraki nesle örnek olmalıyız. Sanatçı sanat yaşamında ise her seferinde yeni birşeyler üretmek ve atalarımızdan kalan mirası yeni nesle en iyi şekilde işleyerek aktarmalıdır” dedi.

“Sanatçı sonradan olunmaz, doğuştan olunur” sözleriyle bunun bir yetenek olduğunun altını çizen Karasaçlı,  “İçinizdeki o ruhu sadece dışa vurabilirsiniz. Ben hayatımda cin ali bile çizemem ama sadece müzik konusunda ‘iyi ki’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Karasaçlı, müziğe ilkokul üçüncü sınıfta müzik kursuna giderek başladığını ve sonrasında bir ses yarışmasında bölge birincisi olduğunu söyleyerek “Okul korolarında aktiftim. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği’nde solistlik yapmaya başladım ve en sonunda da hayat şartları farklı çalışma yönlerine ittise de müzik hep içimde vardı. İki yıl önce de Fethiye Belediyesi’ne Türk Halk Müziği sanatçısı olarak girdim orada devam ediyorum. Yurt dışı turnemizde olacaktı ancak pandemi nedeniyle askıya alındı. Salgın sürecini atlatırsak onları da yapacağız” diye konuştu.

Kendisini sözler yerine müzikle anlatabildiğini söyleyen Karasaçlı , “Ben kendimi türkülerle ifade edebiliyorum. Her türküde biraz kendimi buluyorum. Benim sanatımın gözü için kendimi daha çok geliştirmem lazım. Ama bu yolda yürüyecek ve öğrenecek çok şey var. Sanatın gözünü epeyce süre göremeyecek gibiyim. Yol uzun olsa da keyifli” ifadelerini kullandı.

Karasaçlı son olarak Sanatın Gözü izleyicilerine “Türkülerden vazgeçmesinler. Türk Sanat Müziğimiz de çok değerli. Bizi ortaya koyan en iyi müzik dallarımız Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğidir. Onlardan kopmasınlar, yaşasınlar ve hissetsinler” sözlerini kaydetti.