Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü uçuşu sırasında meydana gelen kazada pilot Ali Es denize düşerek vefat etti. Tanem uçuşunda meydana gelen kazada, Ali Es'in yolcu olarak uçurduğu Rus uyruklu Mikhail Malyshev ise kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, yamaç paraşütü pilotu Ali Es, Rus uyruklu Mikhail Malyshev ile atlayış yapmak için bin 700 rakımlı Babadağ pistine çıktı.İkili, hazırlıklarını tamamlamalarının ardından uçuşa geçti.

ANA PARAŞÜTÜN İPLERİ KOPTU

Uçuş başladıktan sonra nadir olarak yaşanan bir durum meydana geldi ve henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü Ali Es ve yolcusu Mikhail Malyshev'i taşıyan ana paraşütün ipleri koptu. Deneyimli pilot sakinliğini koruyarak, havada ana paraşütü attı ve yedek paraşütü açtı. Sorunsuz açılan yedek paraşütle durumu toparlayan Ali Es'in talihsizliği ne yazık ki bununla sınırlı kalmadı. 

BU KEZ PİLOTU TAŞIYAN İPLER KOPTU

Yedek paraşütün açılmasının ardından oldukça nadir olarak görülen bir sorun daha yaşandı. Bu kez Ali Es'i yani pilotu taşıyan ipler koptu. Talihsiz pilot denize düşerek olay yerinde hayatını kaybetti. Rus turist Mikhail Malyshev ise yedek paraşütle sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. 

Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri Rus turist Malyshev'i ve Ali Es'in cansız bedenini sudan çıkardı.

Pilotun cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ