Fethiye'nin Çalış Plajında güzel güneşli bir havada ilçede yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşların yanı sıra ilçedeki el sanatları ürünleri üreten vatandaşların stant açtığı pazara yöredeki yerleşik yabancılar, büyük ilgi gösterdi.
Pazarda Noel kıyafetleri ve değişik kostümler giyen İngiliz ve Türk vatandaşları, çeşitli kıyafetler, hediyelik eşyaların yanı sıra Christmas’a özel eşyaların satışını yaptılar. Çoluk çocuk yaklaşık 5 bin kişi Çalış Plajı'ndaki Noel pazarına akın ederken, Fethiye ve çevresindeki hayvan koruma dernekleri ile çocuklara yardım dernekleri de stant açtı.
Christmas pazarında süslenmiş bir araç üzerine binen Noel baba ve değişik kostümlü yabancı uyruklu vatandaşlar sahilden geçit yaparak, renkli görüntüler oluşturdu. Pek çok vatandaş Noel baba ile fotoğraf çektirmek için yarıştı. Kaş’tan Bodrum’a kadar pek çok il ve çevre ilçeden gelen yabancı uyruklu vatandaşlar pazarda hem alışveriş yaptı hem de bol bol eğlendi. Yöredeki cafe ve restoranlar ile Fethiye merkezinde bazı işyerleri Christmas canlılığından paylarını aldılar.  

FETHİYE'DE YÜRÜYÜŞ PAHALIYA PATLADI FETHİYE'DE YÜRÜYÜŞ PAHALIYA PATLADI


Eğitim çağındaki çocuklara ve hasta çocuklara destek amacıyla gerçekleştirilen Noel pazarında, 170 stant kurulduğunu söyleyen Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Katy Horrovar, ''Türkiye'ye 14 yıl önce geldim. Fethiye benim evim. 12. kez Çalış Christmas marketi yapıyoruz. Çalış Turizm Tanıtma Derneği, FETAV ve belediyemiz destek veriyor. Bu stant geliri, çekilişler ile hasta çocuklara ihtiyaç sahibi hasta öğrencilere, ihtiyacı olan okullara eğitim desteği sağlıyoruz. Birkaç yıldır işitme zorluğu çeken hasta çocuklara ekipman desteği sağlıyoruz. Son 12 yılda total olarak stantlardan 1 milyon TL para topladık. Bu parayı Fethiye Kaymakamlığı, FETAV ile birlikte yukarıda bahsettiğim sağlık ve eğitim giderleri için harcıyoruz. Bu destekleri sağlarken çok büyük mutluluk duyuyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Fethiye Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Christmas pazarı artık geleneksel hale geldi. Antalya ve Muğla ilçelerindeki yerleşik yabancılar pazarımıza akın etti. Burada muhteşem bir kalabalık var. Fethiye bölgesi ekonomisine de can suyu oldular. Bu stantların geliri çocuklara sağlık ve eğitim yardımı olarak kullanılıyor. Biz de dernek olarak destek veriyoruz'' dedi. 

FETAV Müdürü Dilek Dinçer ise ''Noel pazarı çok renkli geçiyor'' diyerek; ''Çalış Children çocuklara yardım kurumu 12 yıldan bu yana bu marketi düzenliyor. Gördüğümüz gibi yerleşik yabancılar ve Fethiye halkı pazarı artık benimsedi. Ekonomimize kısa süreli de olsa canlılık katarken, sosyal hayata da katkıda bulunuyor'' sözlerini kaydetti. 

İngiliz uyruklu temsili Noel Baba, yeni yıl mesajında tüm dünyaya barış, sağlık ve mutluluk dilerken; çevresine hem İngilizce hem de Türkçe mesajlar iletti.