FETHİYE'DE YÜRÜYÜŞ PAHALIYA PATLADI FETHİYE'DE YÜRÜYÜŞ PAHALIYA PATLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çin’den Türkiye’ye daha fazla turist gelebilmesi için çeşitli projelere imza atarken Türkiye'ye davet edilen Çinli medya grubu Muğla'nın Fethiye ilçesinde ve çevresinde çekimler yaptı.Çinli medya şirketi İzmir, Bodrum, Kapadokya, Ankara’dan sonra Fethiye’ye geldi. Fethiye’nin Kayaköy, Ölüdeniz, Amintas Kaya Mezarları, Fethiye müzesi, Paspatur Çarşısı, Yat Klasik Hotel, Fethiye Balık Pazarı ile tarihi ve turistik yöreleri görüntüleyen Çin’in ulusal televizyonu ile gazetecilerden oluşan 16 kişilik grup Yat Klasik Hotel’de yemek yedikten sonra Fethiye körfezinin muhteşem görüntülerini çektiler. Çinli medya grubunun rehberi Ali Süavi İzmir’den başladıkları çekimleri Denizli, Bodrum, Kapadokya, Ankara’da devam ettirip Fethiye’ye geldiklerini söyledi.

Süavi Çinli medya grubunun Fethiye’yi çok beğendiklerini ifade ederek "Fethiye’nin yıldızı Çin’de yavaş yavaş parlıyor. Fethiye Kapadokya ile yarışıyor. Fethiye’nin seçtiğimiz güzel yönlerini teker teker anlatıp gezdiriyoruz. Fethiye’nin yıldızının parlaması için çalışıyoruz. Kayaköy, Ölüdeniz, Amintas Kaya Mezarları ile şehir merkezinde bazı değerleri görüntülüyorlar. Fethiye müzesini tanıttık. İki gün boyunca Fethiye’yi gezdireceğim’ diye konuştu.

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Argın ise ''Çin’in ulusal medya ekibinin Fethiye’deki çalışmaları ile Fethiye’ye Çinli turist sayısının artacağını umuyoruz. Fethiye belediyesi kent konseyinin öncülüğünde Çin ulusal medya ekibi Fethiye’ye geldi. Bu medya ekibi Trabzon’a gidecekti rotayı Fethiye’ye çevirdi. Ekibin çekeceği belgeselleri ile yöremize daha fazla Çinli turist geleceğine inanıyorum. Çinli turist sayısını arttırmak için güzel bir çalışma yaptıklarına inanıyorum’ sözlerini kaydetti.