Kahvaltıda ilk konuşmayı Seydikemer Muhtarlar Derneği Mehmet Güven yaptı. Güven, “2014 seçimlerinin ardından Fethiye ve Seydikemer’de muhtarlarla buluşmuştuk. Şimdi yine buradayız. İnşallah yazın Seki yaylasında bir araya geleceğiz. Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya teşekkür ederim” dedi.

Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, “Seydikemer’den gelen muhtarlarımız hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Fethiye’de bizleri ağırlayan Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya teşekkür ediyorum. Fethiye ve Seydikemer muhtarları birlik ve beraberliklerini devam ettiriyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu organizasyonu düzenleyen başarılı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan ise, “Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’ün selamlarını size getirdim. Seydikemer ve Fethiye etle tırnak gibi. Fiziken ayrı ilçeleriz ama kökleri Seydikemer’de olanların Fethiye ile bağlantısı var, yine Fethiye’de olan vatandaşlarımızın da Seydikemer’le her zaman bağlantıları var. Dolayısıyla bu birlikteliğin devam etmesini istiyoruz. Biz de inşallah yaz aylarında Fethiye Muhtarlarımızı ve eşlerini Seydikemer’de ağırlayacağız” dedi.

Fethiye ve Seydikemer’i farklı ilçeler olarak asla görmediğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Seydikemer ve Fethiye etle tırnak gibi. Ruhlarımız bir. İyi ilişkiler içerisinde bölgemize hizmetler yapacağız. Fethiye için güzel fikirler üretebilmek adına burada birlikte olmaktan keyif aldım. Bizler bölgelerine hizmet etmek için seçilmiş insanlarız. Siyasiler, ilçe başkanlarımız veya milletvekillerimiz yapacaktır. Biz görev sürecimiz boyunca rozetimizi bir kenara bıraktık. Tek hedefimiz var, bölgemize güzel hizmetler yapmak. 3 yıldır gece gündüz çalışarak hizmet üretmeye çalıştık. Aksayan yönler oluyor, bazı kurumlar görüş vermiyor” dedi.

FETHİYE'DE BOĞULMA PANİĞİ FETHİYE'DE BOĞULMA PANİĞİ

Maliyetlerin ciddi derecede arttığını işaret eden Karaca, “Maliyetler çok ciddi arttı. Bir yıl önce döşemiş olduğumuz kilit parke şuan 4 katına çıktı. Sadece temizlik işlerinde ayda 600 bin TL akaryakıt ücreti ödüyorduk, bu rakam aylık 2 milyon TL’ye çıktı. Yılda 24 milyon TL yapıyor. Girdiler artmıyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için hiçbir şeye neredeyse zam yapmadık. İnsanlar zor durumdalar. Pandemi döneminde zarar görmeyen kimse kalmadı. Birçok projemizi revize etmek zorunda kaldık. Biz zam yapmamak için direniyoruz. İnsanlar ekonomik olarak bu kadar zor durumda iken bizler de zam yapmak istemiyoruz. Altyapı çalışmalarımızı yapıyoruz. Kalıcı bir hizmet için bunları yapmamız lazım. Enerji, altyapı sorunu olmayan bir şehir, ciddi sorunlar teşkil ediyordu. Bu süreçte bize desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum. Güzel bir kent için mücadele ediyoruz. Buraya gelerek bizleri onurlandırdınız” dedi.

Kaynak: Bultenler