Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 2 tanesi gündem dışı olmak üzere 13 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 3 madde oy birliği ile kabul edilirken, 3 madde ise yine oy birliği ile ilgili komisyona gönderildi. Ak Parti ve MHP grubunun orman yangınlarıyla ilgili PKK’ya kınama mesajıyla ilgili getirdiği gündem maddesi Ak Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla, ‘oy birliği’ ile geçti. Karaca, “Tekrar söylüyorum; bu meclisten hain çıkmaz” dedi.

Belediye meclis toplantısında belediye bütçesi, belediye gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetveli, sokak ve bulvar isimlerinin değiştirilmesi, içkili yerler krokisinin değiştirilmesine yönelik maddelerin tamamı ilgili komisyona gönderildi.



PARK ALANI VE BELEDİYE HİZMET ALANI

Plan ve Proje Müdürlüğü’nün, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Plan ve Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nın 23/09/2019 tarih ve E.2032/16497 sayılı yazısına istinaden; İmar Planı Değişikliğinin yapılması için mülkiyeti Fethiye Belediyesi'ne ait olan Ovacık Mahallesi sınırları içerisinde “Gelişme Tercihli Alan” tanımlı, tamamı 2735 m2 ’lik 140 ada 3 parselin “Park Alanı” olmasına,

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Plan ve Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nın 02/04/2019 tarih ve E.748/5514 sayılı yazı ekinde koordinatları verilen tamamı 2857 m2 ’lik Park Alanının ise 2735 m2 ’lik kısmının tanımının ise “Atık Su Terfi Merkezi” ve “Belediye Hizmet Alanı” olarak değiştirilmesine ilişkin gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi. Çamköy Mahallesi’nde vatandaşların hak mağduriyeti yaşadığı alanlarda imar planı değişikliği yapılmasına yönelik madde de İmar Komisyonu’na gönderildi.



TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA KINAMA

Ak Parti ve MHP grubunu gündem dışı madde olarak meclise getirdiği, terör örgütü PKK’nın ormanları yaktığı ile ilgili kınama kararıyla ilgili, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, net açıklamalarda bulundu. “Kınamadan öte, lanetliyorum” diyen Karaca, “Tekrar söylüyorum; bu meclisten hain çıkmaz” ifadelerini kullandı.

5.5 AYDA YAPILAN FAALİYETLER MECLİS ÜYELERİNE ANLATILDI

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından belediye birimleri tarafından 5,5 ayda yapılan faaliyetler, ilgili birim müdürleri tarafından meclis üyelerine sunum yapılarak anlatıldı. Yapılan faaliyetlerin sinevizyon gösterisiyle meclis üyelerine aktarılmasının ardından Başkan Alim Karaca yapılan hizmetlerin daha da artacağını dile getirerek, tüm personele hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.



ATIL DURUMDA OLAN BAHRİYE ÜÇOK PARKI YENİLENECEK

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından atıl durumda olan Bahriye Üçok Parkı’na yapılacak olan yeni park ile ilgili görseller ilk defa belediye meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaşıldı. Proje aşamasında olan parkla ilgili, 2d ve 3d projeleri sinevizyon eşliğinde meclis üyelerine gösterildi. Yenilenen proje 5 bin 330m² alanda yapılacak. İçerisinde 500 m² oyun alanı, kitaplıklar, çay bahçesi, yüzlerce bitki, spor aletleri ve spor sahası yer alacak.

FETHİYE'DEKİ İNLİCE PLAJI'NI O LİSE İŞLETECEK FETHİYE'DEKİ İNLİCE PLAJI'NI O LİSE İŞLETECEK