Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara coşku hakimdi. 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramı kutlama etkinlikleri törenle başladı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni ile başlayan Kabotaj Bayramı etkinlikleri, deniz şehitleri için denize çelenk bırakma töreni ile devam etti.

BAŞKAN KARACA, HERKESİ FESTİVALE DAVET ETTİ BAŞKAN KARACA, HERKESİ FESTİVALE DAVET ETTİ

93’üncü yıldönümünü kutladığımız 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramı törenine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sedat Karabay, Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Raşit Gödelek, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Suel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ve siyasi parti ilçe başkanları katıldı.

Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki çelenk töreninin ardından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle, deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı. Fethiye kordon boyundan gulet yat ile ayrılan denizciler, önce körfez turu yaptı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Liman Başkanı Cihan Duman, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye Körfezi ve Kızılada arasında tüm deniz şehitleri için denize çelenk bıraktılar.

Kaymakam Muzaffer Şahiner gazetecilerin günün anlam ve önemiyle ilgili sorusu üzerine “Bugün Türk sularında Türk Bayrağı ile ticaret yapmak üzere Türk denizcilerine ticaret hakkını veren yasanın kabotaj yasasının kabul edilişinin yıl dönümüdür. Dolayısıyla Kabotaj bayramı denizcilerin olduğu kadar, denizlerde büyük zaferler elde edildiği için milletin de bayramı olarak kabul edilir ve öncelikle denizcilerin bayramını kutluyorum” dedi.

Fethiye Kordon Boyu’ndaki şenlikte, Şehitler için lokma döktürülüp kar şerbeti ikramında bulunuldu. Yarışmalardan önce Hada Halk Dansları Spor kulübü tarafından halk oyunları gösterileri yapıldı. Kordon boyunda serbest yüzme, kürek, yağlı direğe tırmanma, optimist yelken, halat çekme piyade tekneleri yarışları gerçekleştirildi.

Yarışmaların ardından dereceye girenlere ödülleri Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, Sahil Güvenlik 54 Bot Komutanı Yüzbaşı Raşit Gödelek, Fethiye İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ve diğer yetkililer tarafından verildi.