Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 56 gaziye madalya ve beratları tevcih edildi. Fethiye’de ikamet eden 38, Seydikemer’de yaşayan 18 gaziye madalya ve berat belgeleri törenle sunuldu.

Fethiye Belediyesi Huzurevi toplantı salonunda düzenlenen törene Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Sedat Karabay, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, , İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Okan Kuloğlu, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Bahadır İyilikci, Seydikemer İlçe Emniyet Müdür Muzaffer Yüceur, gaziler ve yakınları katıldı.

Fethiye Kaymakmamı Muzaffer Şahiner törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ın ülkemizin bölünmez bir parçası olduğunu dile getirdi. Mehmetçik'in 1974'te Kıbrıs'ta büyük gayret gösterdiğini anlatan Şahiner, "Allah'a şükür 1974'ten bu yana orada yaşayan insanlar askerimiz sayesinde huzur içinde. Üzerinde yaşadığımız bölge zor bir bölge bu bölgede yaşayacaksak güçlü olmamız lazım. Birlik ve beraberliğimiz sağlayarak önümüze bakacağız. Gençlerimize de vatan, millet, bayrak sevgisi aşılayarak, ülkeyi onlara teslim edeceğiz." diye konuştu.

SİLAHLI OLAYDA HAKİM KARARINI VERDİ SİLAHLI OLAYDA HAKİM KARARINI VERDİ

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu da gazilerin Kıbrıs'ın kurtuluş mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ederek, kahramanlık örneği gösterdiğini belirtti. Konuşmaların ardından, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Fethiye ve Seydikemer'de yaşayan 56 gazi ve gazi yakınına "Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" takdim edildi.