Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl D-Marin tarafından10'uncusu düzenlenen Göcek Maket Tekne Yarışı'nda kontrplaktan yapılan teknelerin mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. Göcek Mahallesi'nde yapılan yarışmada 4 saatte kontrplaktan tekne yapımı gerçekleştirildi.

Tekneleri yaptıktan sonra süsleyen yarışmacılar, birincilik için mücadele etti. 10 takımın yarıştığı etkinlikte bazı maket tekneler suya bırakıldığı ilk anda batarken bazıları ise bir müddet ilerledikten sonra su aldı. Yarışma, turistlerce de ilgiyle izlendi.

FETHİYE'DE YANGIN! ALEV ALAN MİNİBÜS EVİ DE YAKTI FETHİYE'DE YANGIN! ALEV ALAN MİNİBÜS EVİ DE YAKTI

D-Marin Göcek Müdürü Onur Ugan Teknelerin yapımında yerli ve yabancı yaklaşık 80 kişinin çalıştığını belirterek, "Takımlar 4 saatlik sürede teknelerini yaptı. Güzel, eğlenceli, keyifli bir pazar günü yaşadık. Teknenin nasıl yapılacağını da öğreniyorlar. Eğlenceli vakit de geçiriyorlar." dedi.

Ugan, ayrıca bu tür etkinliklerle insanlara deniz sevgisini aşılamayı istediklerini de belirtti.

Artan plastik kullanımına da dikkat çeken Ugan denizlerin de olumsuz etkilendiğini dile getirdi ve "Plastik kullanımının zararlarını göstermek amacıyla bazı yarışmacılar teknelerinde atık plastik kullandı. Çevremizi, doğayı, denizi kullanırken korumalıyız. Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmalıyız. Etkinlik alanımızı da temiz bırakarak duyarlılık gösteriyoruz." diye konuştu.

Yarışta, birinci takım Penola, ikinci takım Göcek Tenis Kulübü ve üçüncü takım Asmira olurken "D-Marin Göcek" "en estetik" tekne seçildi.