Muğla'da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi tarafından, ‘Öğrencilere diş macunu ve fırçası dağıtımı’ bu yıl Kayaköy İlkokulu’ndan başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Kayaköy’deki diş fırçası ve macun dağıtımına katıldı.

Fethiye Belediyesi, ilçedeki ana sınıflar ile 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine diş fırçası ve macun dağıtımı yapıyor. Fethiye’de bulunan 41 mahalle ve 50 okulda yaklaşık 12 bin 500 öğrenciye ulaşacak dağıtımlar, Kayaköy’den başladı. 

MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME

Dağıtım programına Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca beraberinde Kültür ve Sosyal İşler Müdiresi Halime Ok ile birliktekatıldı. Okuldaki öğrenciler Karaca’yı alkışlarla karşılarken, diş fırçası ve macunu için teşekkür ettiler. Programa katılan Diş Hekimi Şeniz Ölecek Yavuz, öğrencilere diş sağlığı ve fırçalama tekniğiyle ilgili bilgiler verdi. 

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olması nedeniyle Kayaköy İlkokulu öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu dağıtıyoruz. Diş Hekimi Şeniz Ölecek Yavuz hanımla birlikte öğrencilerimize diş fırçalamanın önemini ve sağlık için ne kadar mühim olduğunu anlattık. Ardından da öğrencilerimize hoşça okuyabilecekleri hikâye kitapları hediye ettik. Bu etkinlik sadece Kayaköy İlkokulu’nda değil Fethiye’mizin bütün ilköğretim okullarında gerçekleşmektedir. Önümüzdeki yıllarda sadece diş fırçası ve diş macunu dağıtımı değil, farklı etkinliklerimiz de olacaktır” diye konuştu.