Balcı'nın mesajı şu şekilde:

"Ülkemiz, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu münasebetle, 1 Temmuz tarihini 96 yıldır “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlamaktayız.

FETHİYE'DE YANGIN! ALEV ALAN MİNİBÜS EVİ DE YAKTI FETHİYE'DE YANGIN! ALEV ALAN MİNİBÜS EVİ DE YAKTI

Türkiye gibi önem arz eden bir ülkenin gelişen ve büyüyen dünyada yerini alabilmesi ve stratejik bir güç olabilmesi için iktisadi bağımsızlığının da olması vazgeçilmezdi. 

1 Temmuz 1926 tarihi ile açılarak bu kapıdan giren Türk denizcileri dev adımlarla yol alıp, dünya denizlerine yelken açmışlardır. Bugün Türkiye, sanayileşmiş ülkelerle başa baş mücadele ederek deniz gücünü geliştirmiş ve dünyada saygın bir konuma erişmiştir.

Son yıllarda yapılan atılımlarla birlikte yerli ve milli teknolojilerin de kazanımlarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güçlü Donanması sayesinde güvenlik ve menfaatlerini sadece Mavi Vatanımız olan denizlerimizde değil, dünya denizlerinde de başarıyla korumaktadır. 

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Denizciliği, Türk’ün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” hedefi doğrultusunda Türk denizcisi her geçen gün daha da güçlenerek dünyanın bütün denizlerinde bayrağımızı sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.

Bu vesileyle, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ve denizcilik sektöründe ilerlemenin önünü açan Kabotaj Kanunu’nun 96’ncı yıl dönümünü kutluyor, hayatlarını denizde kaybeden deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  tüm denizcilik camiasını sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

“Denizleriniz sakin, rüzgarınız bol, pruvanız neta olsun”…

Kaynak: Bultenler