Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği gönüllüsü Dilek Sağesen seçilirken, yürütme kuruluna Daha önce Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi'nde seçilen ancak dağılım nedeni ile gönüllü çekilen Kader Koca genel kurulda oy birliği ile seçilen ilk aday oldu. Emekli hakim Suna Kumyol yine genel kurulda itirazsız olarak yüksek oy alması ile sayıma gerek kalmadan seçilen ikinci kurul üyesi oldu.

Fethiye Kent Konseyi kadın meclisi başkanlığı ve yürütme kurulu seçimlerine yoğun bir ilgi oldu. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen seçimler de kadınlar yürütme kuruluna girebilmek için büyük bir mücadele ortaya koydular. Kent Konseyi başkanı Gül Bahar Edik Kayhan ve Genel Sekreter Melek Gözde Gürsoy Hoşafcı ile Divan başkanı Suna Kumyol’un gözetiminde yapılan seçimlerde kadın meclisi başkanlığı için 5 aday yarışırken yapılan seçimde başkanlığa seçilen Dilek Sağesen 80 oy alırken diğer adaylardan, Seval Kurnaz 51, Kader Deniz Şarlak 45, Didem Demir 27 ve Zehra Dulkadir ise 1 oy aldı.

SİLAHLI OLAYDA HAKİM KARARINI VERDİ SİLAHLI OLAYDA HAKİM KARARINI VERDİ

205 kadının katılıp oy kullandığı yürütme kurulu seçiminde ise Kader Koca genel kurulda oy birliği ile seçilen ilk aday olurken emekli hakim Suna Kumyol yine genel kurulda itirazsız olarak yüksek oy alması ile sayıma gerek kalmadan seçilen ikinci kurul üyesi oldu.

Fatma Gül Evren 83, Dilek Aykut 69, Didem Demir 68, Zerrin Güngör 67 ve Makbule Beler de 63 oy alarak yürütme kuruluna seçildiler.