Fethiye’de ayda bir kez kurulan 2. el eşya pazarında stant patlaması yaşandı. Fethiye Belediyesi'ne başvuran dernek, vakıf ve vatandaşlar 2. el pazarında 267 stant açtılar.Özellikle yörede bulunan Suriye ve İranlı vatandaşların yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlar pazara yoğun ilgi gösterdi.
Fethiye’de Salı Pazarı'nda açılan ikinci el pazarı bu ay da halktan büyük rağbet görürken vatandaşlar daha çok kışlık ürünlere ilgi gösterdi. Sabah erken saatlerden itibaren yöredeki Suriye ve İranlı vatandaşlar ikinci el pazarına akın etti. 1-2 TL’den 100 TL’ye kadar giysi ve eşyasına göre satışın yapıldığı ikinci el pazarında yabancı uyruklu vatandaşlar en fazla 3-5 TL’den olan ürünlere ilgi gösterdi.

FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI



Kışlık giysi ve çocuk kıyafetlerinin ilgi gördüğü yatak, yorgan, battaniye gibi eşyalarında 5 ile 30 TL’den kapışıldığı ikinci el eşya pazarında yöredeki İngiliz uyruklu vatandaşlar hediyelik eşya türü ürünlere rağbet etti. 2. el eşya pazarında tezgah açan Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mavi Kuş Derneği ve FETAV’ın yetkilileri vatandaşların kullandıkları eşyaları, giysileri getirmeleri halinde bunları ihtiyaç sahiplerine 3-5 TL’ye buluşturup ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursu ile vatandaşlara yardım götürebileceklerini belirttiler.

Stant açan vatandaşlar da 2. el pazarının giderek büyüdüğünü belirtip "Burada ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet etmekten mutluyuz. Kullanılan eşyaları giysileri bir anlamda ekonomiye kazandırıyoruz. Yüzleri güldürüyoruz. Bugün de bizim için bereketli bir gün oldu. Daha çok Suriyeli vatandaşlar alışveriş yaptı. Çevre köylerimizden gelenler de çoktu. Sattığımız giysi fiyatları 1 TL’den başlıyordu, şu tezgahta bulunanları 100 TL bırakan herkese verebiliriz" ifadesinde bulundu.