Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Likya Etkinlikleri kapsamında Gazeteci Yazarlar Mine Kırıkkanat ve Murat Ağırel, Gazeteci Yazar Atilla Köprülüoğlu moderatörlüğünde Fethiye halkı ile buluştular. “Türkiye Nereden Nereye” konulu programda Kırıkkanat ve Ağırel ülke gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen organizasyona Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, CHP Muğla eski Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 26. Dönem CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Usta Gazeteci Uğur Dündar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Uğur Dündar salona girişinde alkışlarla karşılandı. Halkı selamlayan Dündar, “Biz şu zamana kadar sadece halkımızın önünde eğildik. Başka hiçbir gücün karşısında eğilmedik” dedi.

Etkinlikte ilk olarak Moderatör Gazeteci Yazar Atilla Köprülüoğlu ile konuşmacılar Gazeteci Yazarlar Mine Kırıkkanat ve Murat Ağırel’in biyografileri okundu. Daha sonra Köprülüoğlu söyleşinin açılışını yaparken, ilk sorusunu Mine Kırıkkanat’a yönlendirdi. Ülke gündemine değinen Kırıkkanat hükümeti eleştirerek, 17 yıldır ülkenin zorlu bir süreçten geçildiğini belirtti.



"17 YILDAN SONRA İLK KEZ YENİ BİR TÜRKİYE YARATABİLECEĞİMİZE DAİR GÖRÜŞÜM OLUŞTU"

Gazeteci Yazar Mine Kırıkkanat, “Coğrafya bizi biçimlendiriyor. İlber Ortaylı hocamız ve Nasuh Mahruki bundan bahsetti. Coğrafyayı korumak ve seçmek bizim elimizde. Burada her bölgede bir yakınlık var. Bu sosyolojik güzelliği keşfetmemi sağlayan Ceyhun İrgil’e özellikle teşekkür ediyorum. 17 yıldır hepimiz ağlıyoruz. AKP’nin seçildiği ilk günden bu yana çizgisinden çıkmayan bir muhalifim. Söyleşilerimde daima muhalefet ve iktidarı eleştiriyorum. Muhalefet dahil herkesten umudumu kestiğim için söyleşi davetlerini kabul etmiyordum. İstanbul, Ankara ve burada olan değişimler bende bir ümitlenme başlattı. 17 yılın ardından ilk kez yeni bir Türkiye yaratabileceğimize dair görüşüm oluştu” dedi.


"ÜLKEDEKİ BÜTÜN EĞİTİM SİSTEMİ YIKILDI"

Ülkedeki eğitim sistemini de eleştiren Mine Kırıkkanat, “Bütün eğitim sistemi yıkıldı. Bir kuşak ziyan oldu. Ama buna rağmen hala biz çoğunluğuz. Bu kötü düzeni biz yıkacağız. Atatürkçü Cumhuriyeti en modern şekilde yeniden kuracağız. Eğitim sistemini reforme edeceğiz. Toplumda en önemli değerlerden birisi, ahlaktır. Bunu öğretmek ise imamların görevidir. Ama bazı imamlar gerçek ahlakı öğretmek yerine insanları cennet ve cehennem ile korkutuyorlar. Bazılarına güvenemiyoruz ama görevini iyi şekilde yapan imamlarımızı bu konunun dışında tutuyoruz” ifadelerini kullandı.



"TÜRKİYE'DE HUKUKU DA YIKTILAR"

Kırıkkanat, “Türkiye’de hukuku da yıktılar. Doğru ile yanlışı nasıl ayıracağız? Yargının iktidara evet dediği bir dönemdeyiz. Hukukta savunma; yargıdan ve iddia makamından daha üstündür. Çünkü savunma hakkı kısıtlanamaz. Savunmanın iktidar yanlısı olması kabul edilemez. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bu yönde söylemde bulunması ne ucuzluktur. Biz bu düzensizliği de yıkacağız. Yeniden iktidara gelecek bu muhalefet ile idealist Türkiye’yi meydana getireceğiz. Ama bunun için önce Metin Feyzioğlu gibi insanlardan kurtulmalıyız” dedi.

"TERÖRE LANET MİTİNGLERİ DÜZENLEDİM, ERGENEKON DAVASI'NDA 36 YIL İLE YARGILANDIM"


Gazeteci Yazar Murat Ağırel söyleşisinde, “Bu meslekte örnek aldığım kutup yıldızlarım var. Bunlardan birisi şu an aramızda olan Sayın Uğur Dündar… Gazetecilik mesleğinin en zor taraflarını ben üstlendim. Türkiye ahlaki, eğitim ve askeri anlamda kuşatma altındadır. Geleceğimizi inşa etmek adına geçmişimizi çok iyi bilmek zorundayız. Geçmişte ‘Biz Kaç Kişiyiz Platformu’ ile örgütlendik. Ülkemizin her yerinden vatandaşlarımıza ulaştık. Büyük Cumhuriyet mitingleri, Hukuka Saygı mitingleri, Teröre Lanet mitingleri ve binlerce salon toplantısı tertip ettim. Bunun sonucunda Ergenekon Davası’nda 36 yıl ile yargılandım ve devletim tarafından terörist ilan edildim” dedi.



"FETHİYE BELEDİYESİ'NİN BORCU 5 AYDA 44 MİLYON LİRADAN 24 MİLYON LİRANIN ALTINA DÜŞTÜ"

Türkiye’nin her il ve ilçesindeki ihaleler ilgili ilgili bildiği bilgileri paylaşan Gazeteci Yazar Murat Ağırel, Fethiye’nin geçmiş dönemiyle ilgili de ciddi iddialarda bulundu. Ağırel; “Hiç uzağa gitmeden Fethiye… Sizin yaşadığınız bu cennet topraklar. Sayın Başkan daha yeni seçildi. 30 yıllık bir hasrete son verdi Başkan. Başkan, Fethiye Belediyesi’ni 44 milyon TL borç ile devraldı. Buradaki insanlar öyle bir şey yapıyor ki; burayı bir mülk görüyorlar ve buradaki her şeyi satmak için uğraşıyorlar. Başkan sizin oylarınızla bu borcu satın aldı. Bedelini peşin ödedi. O 44 milyon TL’lik borcu da ne yaptı biliyor musunuz? 5 ayda 24 milyon TL’nin aşağısına düşürdü. Ne yaptı? Tasarruf yaptı. Nasıl tasarruf yaptı? Piyasa değeri 50 bin TL olan Hyundai Accent bir araç var. Eski model. Adamlar aracı 7 bin TL’ye kiralamış aylık. Yıllığa vurduğunuz zaman zaten 84 bin TL yapıyor. Aracın değerinden daha fazla kiralama ücreti vermişler. Bunları kesmiş. Siz biliyorsunuz sahildeki oteli, bahçesindeki restoranla birlikte bu oteli 36 bin TL’ye kiralıyorlarmış. Başkan şimdi bu sözleşmeyi feshediyor. Şimdi 230 bin TL teklif ediyorlar. Yıllarca yağmalamışlar. Daha önce 55 TL’ye döşenen parke taşları, şimdi ihale sonrası 25 TL’ye döşettiriliyor” diye konuştu.

 

FETHİYE'DE ÖZEL TEKNEDE BÜYÜK PANİK FETHİYE'DE ÖZEL TEKNEDE BÜYÜK PANİK



ADANA'DA 386 BİN LİRA MALİYETLE SADECE BETON KAPAK DÖKÜLMÜŞ

Adana’daki gelişmeleri de aktaran Ağırel, Başkan Zeydan Karalar’ın yaptığı tasarruf ve yaşadıklarını da anlatarak; “Adana’da Zeydan başkan, (Adana Büyükşehir Belediye Başkanı) nereden tasarruf yapabilirim diye geçmişe yönelik araştırmalar yapmaya başlamış. Öyle araştırmalar yapmış ki; o kadar çok araç kiralandığını görmüş ki, o sözleşmeleri feshetmiş. İlk etapta 22 milyon TL tasarruf yapmış. Ardından ihaleleri taramaya başlamış. Sondaj kuyusu videosu var. 53 tane sondaj kuyusu ihalesi yapılıyor. Zeydan başkan 53 kuyunun 35 tanesinin hiç açılmadığını görüyor. Aslında kuyu olması gereken yerlerde kuyu yok. Sadece beton kapak dökülmüş. O beton kapağın belediyeye maliyeti 386 bin TL. Toplamda 5.2 milyon TL borca harcanmış para” ifadelerini kullandı.




İSTANBUL'DA METRO BAKIMI VE RAYI DÖŞEMEK İÇİN İHALEYİ OKÇULUK VAKFI ALMIŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde daha önce yaşanan bir ihaleyi katılımcılara anlatan Ağırel; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde metro yaylı sistemlerine bakım yapmak ve metro rayı döşemek olan Metro AŞ. var. Ne yapmış biliyor musunuz? Okçuluk eğitimi vermiş. İhaleyi kim almış biliyor musunuz? Necmettin Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde bulunduğu Okçuluk Vakfı almış. Okçuluk Federasyonumuz var bizim. Devletin resmi kurumu! Bu ihaleyi 1,5 milyon TL’ye Okçuluk Vakfı almış!” diye konuştu. Ağırel’in konuşması, alkışlarla sık sık kesildi.



Söyleşinin ardından usta gazeteci Uğur Dündar ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Nasuh Mahruki, Murat Ağırel, Mine Kırıkkanat Fethiye’nin turistlik çarşısı Paspatur’a geçti. Paspatur gezisinin ardından Fethiye Belediyesi tarafından yenilenerek hizmete açılan Halk Evi’ne geçildi. Likya etkinliklerine misafir olarak katılım sağlayan heyet burada çay içerek sohbet etti.