Yukatel Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin'in, 14 Ağustos 2019 günü akşam saat 19:45 sıralarında tarihi Fethiye Balık Pazarı'nda başlattığı kavga sırasında yüksek promilde alkollü olduğu hastane raporuyla kanıtlandı. Bir restoranda başlayan, rezervasyon'dan kaynaklı tartışmayı, o sırada tarihi Fethiye Balık Pazarın'da görev yapan 2 trafik polisinin ayırmak istemesi üzerine, vatandaşlarda infial yaratan olaylar yaşanmıştı.

MUĞLA VALİLİĞİ'NİN BASIN AÇIKLAMASI HABER48'İN GERÇEKLERİNİ DOĞRULADI

14 Ağustos 2019 gecesi, yaşanan olayları tarafsız bir şekilde aktarmıştık. 16 Ağustos 2019 Cuma akşamı, Muğla Valiliği tarafından yapılması zorunlu görülen "Basın Açıklaması", güç zehirlenmesi yaşayan Çetin ailesi ve yakınları ile Yukatel Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin'in Türk Polisi'ne saldırısını doğruladı. Yaşanan rezaletin hemen ardından sizlerle paylaştığımız üzere, Ali Çetin'in yüksek promilde alkollü olduğunu vurgulandı. Muğla Valiliği, tutanaklara geçen hastane raporunda Ali Çetin'in 1.50 promil alkollü olduğunu belirtti. 

Fethiye Asayiş Büro Amirliği'nden gelen polis memurlarından birinin beylik tabancasını almaya kalkan, kendisini sakinleştirmeye çalışan her polis memuruna saldıran ve küfürler eşliğinde tehditler savuran Yukatel Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin, kendisinin suçsuz olduğunu ve polis tarafından darp edildiğini söylemişti. Ali Çetin'in, avukat olduğunu belirten oğlu Evrim Çetin ise polisin herhangi bir şey söylemeden direkt olarak biber gazı sıktığını ve kendilerini kelepçelediğini, daha sonrasında ölümle tehdit edildiklerini ve araç içerisinde de polisin biber gazı sıkmaya devam ettiğini söylemişti. Akla izana aykırı olan bu açıklamaların devamında, 15 Ağustos Perşembe günü sabah saatlerinde, Denizli ilinin yerel basın kuruluşları Fethiye Emniyet Ekiplerine ağır suçlamalar ve hakaret sayılabilecek ithamlar kullanarak yazdıkları "yanlı" haberlerle rezaleti ört bas etmeye çalıştılar.



BAZI TARAFTAR GRUPLARI VE DENİZLİ YEREL BASINI "MAĞDUR" EDEBİYATI YAPTI

Yaşanan olayları birçok kaynaktan doğrulatarak, tüm çıplaklığı ile yazmamız rahatsızlık yarattı. 15 Ağustos Perşembe günü sabah saatlerinde Denizli'deki bazı yerel basın kuruluşlarının talimatlı haberleri, Fethiye Emniyet Teşkilatı'nın polis memurlarını ağır suçlamalarla itham ederek Yukatel Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin'i mağdur ilan etti. Polis memurlarına karşı "polis vahşeti, yerlerde sürükledi" gibi canice başlıklar kullanarak yazılan talimatlı yazıları, bazı Denizlispor taraftarlarının polisi suçlayan ve karalayan yorumları takip etti. Muğla Valiliği'nin olayla ilgili olarak yaptığı Basın Açıklamasında bu haberler kesin bir dille yalanlanırken, olayların bizim yazdığımız gibi gerçekleştiği en üst makamdan onaylanmış oldu.

FETHİYE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI OLAYA EL ATTI

Muğla Valiliği'nin yaptığı Basın Açıklaması'nda, yaşanan rezalete Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın el attığı, adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu noktada haber48'e yapılan çirkin yorumlar ve tutulmuş kalemlerin yazdığı "başkan" yanlısı yazılar amacına ulaşamadan boşa çıkmış oldu.

Yukatel Denizlispor Kulüp Başkanı Ali Çetin ve oğlu Avukat Evrim Çetin'in açıklamaları, Muğla Valiliği tarafından kesin bir dille yalanlanırken, geriye sadece güç zehirlenmesi yaşayan bir takım insanların utanç kaynağı davranışları kaldı.

FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI