Muğla'nın Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren Doğan Seafood, Yanıklar Mahallesinde bulunan deniz ürünleri işleme tesisinde yıllık 3 milyon euro ihracat kapasitesi ile hem bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor hem de Fethiye Çalış Mahallesinde bulunan Çalış Balık Market ile bölge halkına kaliteli ve sağlıklı deniz ürünleri sunuyor. Doğan Seafood'un Kurucusu ve Yönetimi Kurulu Başkanı Velit Doğan, sektörde farklı firmalarda geçirdiği 15 yıllık yöneticilik deneyimini ve sektör hakkında edindiği tecrübelerini 2017 yılından bu yana kendi şirketi için kullanıyor. Tecrübeli bir lider ve deneyimli çalışanlarla neler yapılabileceğini gösteren Doğan Seafood, çok kısa bir sürede büyük başarılara imza atmış bir firma olarak karşımıza çıkıyor. 

ULUSLARARASI SERTİFİKALAR İLE DÜNYA PAZARINA AÇILDI

Deniz ürünleri çabuk bozulabilen ve diğer gıda ürünlerine göre daha hassas yaklaşılan bir ürün grubu. Özellikle balığın soğuk zincirinin bozulmaması en önemli husus. Bu sebeple alt yapısını iyi kuran ve sektörde edindiği bilgileri sonuna kadar kullanan Velit Doğan, Doğan Seafood'a, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Uluslararası kuruluşlardan aldığı sertifika ve belgeler ile dünyanın her ülkesine ihracat yapabilme ve deniz ürünlerinin tamamını işleme kabiliyetini kazandırmış.

Global G.A.P. ve ASC Sertifikaları ile; Avrupa, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Malezya, İsrail gibi ülkelere rahatlıkla ihracat yapan Doğan Seafood, 2018 yılının sonlarına doğru Fethiye Çalış Mahallesinde açtığı Balık Market ile bölge halkına, otellere, restoran ve yemekli tur teknelerine deniz ürünleri temin eder hale gelmiş.



2020 YILINDA RESTORAN HİZMETE AÇILIYOR

Doğan Seafood'un ihracat başarısına, Çalış Balık Market ile elde ettiği perakende satış da eklenince projeler bir bir gelmeye devam etmiş. Velit Doğan ile yaptığımız görüşmede, 2020 yılı için restoran hazırlığında olduklarını söyledi. Doğan Seafood'un restoranında evlere pişmiş balık servisi de olacak. Restoran'ın yeri ise, Çalış Mahallesinde bulunan Balık Marketin yanı olarak düşünülmüş. Restoran da tıpkı deniz ürünleri işleme tesisi gibi 12 ay boyunca hizmet verecek.

"ALABALIK FİYATINA LEVREK"

Yeni sezonun en dikkat çeken sloganı ise "Alabalık fiyatına Levrek". Doğan Seafood'un işletme projeleri devam ederken, Velit Doğan perakende satışta da halka daha ucuza daha kaliteli balık yedirmenin amaçlarından biri olduğunu belirtti. Bu doğrultuda yeni sezonda satışa sunacakları Levreğin alabalık fiyatında olması için ayrıca çalışmalarına başlamış durumdalar.



BALIK MARKET SAYILARI ARTACAK

Doğan Seafood'un perakende satış noktalarının arttırılması da yine gelecek projeleri arasında. Öncelikli olarak Fethiye Göcek, Antalya Kaş ve Kalkan, Ortaca gibi noktalarda yeni balık marketler açılarak, bu bölgelerdeki otel, restoran gibi işletmelere ve bölge halkına Doğan Seafood güvencesiyle deniz ürünleri tedariği yapılmak isteniyor.



DOĞAN SEAFOOD DENİZ ÜRÜNLERİ İŞLEME TESİSİ


Fethiye'nin Yanık Mahallesi'nde bulunan tesis, 2017 Mart ayında resmi olarak faaliyete geçmiş. Tesiste, 1 su ürünleri işletme mühendisi, 2 gıda mühendisi, iş güvenliği uzmanı ve çevre danışmanı olmak üzere toplam 35 çalışan bulunuyor. Deniz ve çiftlik ürünleri olmak üzere tüm balıkçılık ürünlerinin işlendiği Doğan Seafood tesisinde buz fabrikası ve eksi 50 derecelik soğutma bölümü de mevcut.  

Tütsülenmiş füme alabalık, levrek, uskumru, çipura, yılanbalığı ve somonun yanı sıra ahtapot da işlenen tesiste, diğer tüm balık ve deniz ürünleri taze ve bütün olarak ya da fileto halinde donduruluyor. Soslanarak marine haline getirmek için gerekli izin ve alt yapıya sahip olan Doğan Seafood tesisinde, henüz bu işlem aktif değil ancak fabrikada bu üretimler de önümüzdeki yıllarda başlayacak.

Tesiste işlenen ürünlerin bir kısmı ithalat yoluyla yurt dışından temin edilirken bir kısmı da yerel üreticilerden ve balıkçılardan alınıyor. Özellikle yurt içinde çeşitli illerdeki üretim tesislerinden alınan ürünlerde, ürünün "Menşei Belgesi" olmasına dikkat ediliyor. Bu da hem tesisin hem de tesiste işlenen ürünlerin bir bütün halinde bakanlıklar tarafından onaylı ve sağlıklı olmasını sağlıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak incelenen tesis, sahip olduğu ulusal ve uluslararası sertifikalar ile örnek firmalar arasında gösteriliyor. 

FETHİYE'DE ÖZEL TEKNEDE BÜYÜK PANİK FETHİYE'DE ÖZEL TEKNEDE BÜYÜK PANİK



SEKTÖRDE BİRÇOK ÖDÜL VE BAŞARI İLE KENDİNİ İSPATLAYAN YÖNETİCİ: VELİT DOĞAN

Doğan Seafood'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Velit Doğan, sektörde toplam 20 yıl geçirmiş bir isim. Bu sürenin 15 yıl gibi önemli bir bölümünü, farklı firmalarda İşletme Müdürlüğü, Genel Müdürlük ve İhracat Sorumlusu gibi önemli görevler üstlenerek geçirmiş. Doğan, bu bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde hem sektörü hem de avrupa, rusya ve dünya pazarını yakından tanıdığını, sektörde ve pazarın içindeki insanların da kendisini tanıdığını ifade ediyor.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde faaliyet gösteren önemli bir füme balık tesisinde 10 yıl işletme müdürlüğü yapan Velit Doğan, bu firmada işletme müdürlüğü yaptığı 2004 yılında Dünya Kalite Ödülü almış. Daha sonra 5 yıl boyunca Antalya'da kurulan yine önemli bir tesisin ihracat departmanında çalışan Doğan, yeni kurulan bir tesisin ilk yılında 2 bin 300 ton deniz ürünü ihracatı yapmasını sağlamış. Asıl uzmanlık alanı füme balık ürünleri olan Velit Doğan, elde ettiği başarılar ve sektörde edindiği çevre ile kendi işini kurma yoluna seçmiş.

Velit Doğan'ın tüm birikimi ve başarıları onu kendi tesisini kurmaya iterek 2015-2016 yıllarında kendi tesisi için çalışmalara başlamasını sağlamış. 2016 yılında kurulumu biten ve izinlerini alan Doğan Seafood, 2017 yılının Mart ayında resmi olarak açılarak faaliyetlerine başlamış. Aradan geçen 2 buçuk yılı aşkın süre zarfında da ciddi ivme yakalayan işletme Doğan'ın tecrübesiyle girdiği yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Doğan Seafood, deniz dünyasını evinize taşır.