Fethiye’nin Faralya mahallesinde eve alkollü geldiği için tartıştığı üç çocuğunun annesi Gamze Ü.’yü tabancayla öldürdüğü iddiasıyla Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan katil koca Birol Ü. kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son duruşmada Birol Ü.’nün avukatı mahkemeye sürpriz bir tanık dinletti. Bu tanık Gamze Ü. ile 1996-1997 yıllarında ilişki yaşadıklarını, Gamze Ü.'nün kendisini evine aldığını, Birol’dan nefret ettiğini, öldürmek istediğini, ondan ayrılmak istediğini ve sevmediğini söylediğini iddia etti. Avukatlar ayrıca mahkemeye Gamze Ü.’nün yazışmalarının bulunduğu CD ve konuşmalarının geçtiği bir video da sundu. Son duruşmada dinlenen tanık ve CD’ler tahrik indirimi için dikkate alınmadı. Mahkeme haksız tahrik hükümlerine ve iyi hal indirimine yer olmadığına karar verdi.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Şengönül, Birol Ü.’nün eşi Gamze Ü.’yü kasten öldürme suçunu işlediğinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verirken haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına ve tutukluluğunun devamına karar verdi.  Duruşma sonrası Gamze Ü.’nün babası Üzeyir Köle  “Adalet yerini buldu. Kızım şimdi rahat uyuyabilir” dedi.

MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ

NE OLMUŞTU?

Fethiye’nin Faralya Mahallesi Kızılkaya Sokakta geçtiğimiz nisan ayında gece eve alkollü gelmesi nedeniyle eşi Gamze Ü. (31) ile tartışan Birol Ü., tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ruhsatsız tabancasıyla eşini  çocuklarının gözleri önünde vurarak öldürmüştü. Birol Ü., olayın ardından Ölüdeniz jandarma karakolunu telefonla arayıp eşini vurduğunu bildirdi. Jandarma ve sağlık ekipleri eve ulaştığında Gamze Ü.’nün hayatını kaybettiğini belirlemişti. Eşini öldüren Birol Ü. Hazırlanan suç dosyasıyla çıkarıldığı Fethiye Adliyesinde tutuklanarak Eşen T Tipi Cezaevine gönderilmişti.