Muğla'da, orman bölgesinde kesim ve taşıma işi ihalesini alan firmanın, nitelikli ağaçları kestiği iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan Kooperatif Başkanı R.G., Orman İşletme Şefi M.A., ile orman muhafaza memuru B.A., tutuklandı.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği’ne, Orman Bölge Müdürlüğü’nden ağaç kesim ve taşıma ihalesini alan firmanın, kesim alanı dışında genç ve nitelikli ağaçları da kestiği yönünde ihbar yapıldı. İhbarda, firma görevlilerinin devleti zarara uğratarak dolandırıcılık yaptıkları ve bazı orman şefleri ile memurlarının da rüşvet karşılığı duruma göz yumdukları ileri sürüldü.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında tanık ifadeleri alındı ve teknik takip yapıldı. Elde edilen deliller doğrultusunda Muğla'nın Fethiye ilçesi, Isparta ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında orman şefi ve orman muhafaza memuru ile firma görevlilerinin de bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Kesim ve taşıma işini ihaleyle alan firmanın merkezinde yapılan aramada çok sayıda belgeye el koydu. 16'ı kişiden 10'u emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye çıkarılan 6 şüpheliden çekici şoförleri H.D., E.Ç., ve nakliye sorumlusu Y.G , adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kooperatif Başkanı R.G., Orman İşletme Şefi M.A., orman muhafaza memuru B.A., ise tutuklandı.

Kaynak: Cavit Akgün

İŞTE FETHİYE'DEKİ FESTİVALDE SATILAN MANTARIN FİYATI İŞTE FETHİYE'DEKİ FESTİVALDE SATILAN MANTARIN FİYATI