Muğla'da Fethiye Körfezi gündemden düşmüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca körfezin zaman kaybetmeden temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Alim Karaca, Fethiye Körfezi'nin 25 yıldır temizlenmeyi beklediğini ancak bu temizlik için uzun süreli kredi ya da devlet desteği gerektiğini belirtti. Bu konuda farklı bir çözüm önerisi olan Karaca, hükümetin temizlik için yetki vermesi ve Ölüdeniz Kumburnu Plajı'nın işletme haklarının 20 yıllığına Fethiye Belediyesi'ne devredilmesi durumunda körfezin dip temizliği için kredi ve devlet desteğine başvurulmayacağını, temizliği Fethiye Belediyesinin yapacağını söyledi.

ALİM KARACA BU SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEZSE BİR SONRAKİ SEÇİMDE ADAY OLMAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bayramlaşma törenine katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, "Görev süremiz boyunca, 2014-2019 yılları arasında Fethiye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerin iki katını gerçekleştiremezsek bir sonraki seçimde aday olmayacağım" dedi.

CHP'NİN FETHİYE BELEDİYESİ'Nİ KAZANMASINI HAZMEDEMİYORLAR

Bayramlaşma töreninde halkın bayramını kutlayan Alim Karaca, CHP'nin Fethiye Belediyesi'ni kazanmasını hazmedemeyenlerin olduğunu belirtti. Karaca, körfezde yaşanan kirliliğin 3-4 aydır görevde olmalarına rağmen kendilerinden bilindiğini ancak kim ne derse desin başarılı olacaklarını belirtti. Halk plajlarının arttırılacağını ve sosyal tesislerin temellerinin önümüzdeki günlerde atılacağını belirten yeni başkan, Fethiye'yi ranta teslim etmeyeceğini vurguladı.

FETHİYE KÖRFEZİ'NE AKAN DERELER DSİ TARAFINDAN ISLAH EDİLMELİ

Fethiye Körfezi'nin dibinde ciddi bir balçık birikimi olduğunu söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Devlet Su İşleri (DSİ), körfeze akan dereleri ıslah etmeli dedi. Karaca, Murt Deresi'nin iyi niyetle ıslah edildiğini ancak bilimsel bir çalışma yapılmadığı için, çökertmeler yapılmadan betonla kaplandığını, bu nedenle erozyondan ve alüvyondan dolayı Fethiye Körfezi'nin dibinin toprakla ve balçıkla dolduğunu ifade etti. DSİ'nin bölgedeki çalışmalar için 25 milyon TL'lik ödenek ayırdığını ifade eden Karaca, yapılması gereken çökertmeler ve diğer sorunları önlemek için çalıştıklarını söyledi.
 

MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME