Muğla'nın Fethiye ilçesinde eğitim öğretim döneminde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servisi hizmeti yapan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Fethiye İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Duymuş, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler  Odası Başkanı Şaban Taşar, Fethiye İlçe Emniyet Trafik Büro müdürlüğü ile Fethiye İlçe Jandarma trafik yetkilileri katıldı. 

MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME MUĞLA VALİLİĞİ DUYURDU! İKİ HASTANE İÇİN GÜZEL GELİŞME


Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik şubesi ekipleri; öğrenci servis şoförlerine uyulması gereken kuralları anlatırken sinevizyon eşliğinde meydana gelen kazalar ve sürücülerin uymaları gereken kurallara dikkat çekildi. Okulların açılmasıyla birlikte özellikle öğrenci taşımacılığı yapan işletmelerin daha özverili olması gerektiğini vurgulayan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “İlçemizdeki özellikle taşımalı eğitim kapsamında bin 451 öğrencimiz var. Bunlarla ilgili 122 servis aracımızın ihaleleri yapıldı ve bu öğrencilerimiz taşınmaya başlandı. Yine 235 araçla bu bin 953 öğrencimiz özel servis diye adlandırdığımız servis ile taşımaları başlandı. Bu dönem içerisinde gördük ki bizim servislerle ilgili ciddi bir sıkıntımız yok ama sizlerin de malumunuz olduğu üzere Dalaman'da bir kaza meydana geldi. O kazada yaralanan çocuklarımız Fethiye'ye getirildi. Bir yavrumuz vefat etti maalesef ki. Buna hep beraber gerçekten üzüldük. Bu durum adli süreç olduğu için hala devam ediyor." dedi. 

Şahiner, tüm tedbirlerin alınmasına rağmen yine de kazaların meydana gelebileceğini hatırlatarak "Gerçekten can taşımanın ciddi bir sorumluluğu var. Bizler istiyoruz ki Fethiye’de 29 bin civarında öğrencimiz var. Bu eğitim-öğretim yılı boyunca sadece servis anlamında değil, motorla gelen öğrencilerimizde dahil bütün tedbirleri alalım. Kimsenin canına zarar gelmesin. Geçtiğimiz yıllarda sizlerde malumunuz olduğu üzere Seydikemer'de motor kazasında geliş gidiş yapan bir yavrumuzu da kazada kaybettik. Bu yaşananlar bizleri, sizleri hepimizi üzüyor. Onun için bizim arkadaşlarımız ile zaten haftalık değerlendirmelerimiz oluyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecek. Şu anki süreçte ciddi bir sıkıntımız yok. Bizim sizden ricamız daha hassasiyetli olmak” sözlerini kaydetti.

Kaymakam Şahiner’in konuşmasının ardından servis şoförlerine uymaları gereken kuralları anlatan Fethiye İlçe Trafik Denetleme Trafik Eğitmeni Ali Sarıbel ise emniyet kemerinin takılması, direksiyon başında cep telefonuyla konuşulmaması, her öğrencinin koltuğunda emniyet kemeri bulundurma, ayakta öğrenci taşımama, servis yardımcı rehber personel bulundurma ve çocukların indirilip, bindirilmesi sırasında dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Denetimlerin sıklaşacağını da belirten Sarıbel, kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem gerçekleştireceklerini, eksik belge ve araçta bulunması gereken eksik trafik işaretleri varsa biran önce bunların giderilmesi gerektiğini vurguladı.