İlk olarak 2013 yılında İzmir'li kadınlar tarafından başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" kısa sürede ülke geneline yayılarak düzenli olarak gerçekleştirilmeye başlandı. Bu yıl Muğla'nın Fethiye, Datça, Bodrum, Ortaca, Dalaman, Menteşe, Bodrum, Datça, Köyceğiz ilçelerinde üçüncü kez gerçekleştirilen etkiliğe yüzün üzerinde bisiklet sevdalısı kadın katıldı. Her ilçede belirlenen meydanlarda toplanarak kilometrelerce yolu pedal çevirerek kat eden kadınlar, Begonvil çiçekleriyle süsledikleri bisikletleri ve renkli kıyafetleriyle karnaval havası yarattı. Bisikletin yoğun kent trafiğine ve toplum sağlığına katkısına vurgu yapan katılımcılar, bisiklet turu sonrası müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

Fethiye'de yapılan etkinlikte, kadın bisikletçiler, Fethiye Şehit Fethi Bey Parkı'ndan başlayarak Fethiye Beşkaza meydanına kadar pedal çevirdi.



Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na katılan kadın bisikletçiler yetkililere seslenerek, "Bisiklet kullanımına uygun politikalar uygulanır ve bisiklet yolları yapılırsa, işe veya gideceğimiz yere bisikletler ile gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz" ifadelerini kullandılar.

MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ MESAİ SAATİNDE ÇIKMASI FACİAYI ÖNLEDİ