Fethiye'de bulunan Zilly Fethiye ile ilgili bir Facebook sayfası "Fethiye paspatur mevkiinde club işletmesi yapılan Zilli isimli mekanda 2 öğrencinin eğlence sonrası görme yetisini kaybetmesi üzerine baskın yapılan mekanda 500 litreye yakın sahte metil alkol ele geçirildi. İnsanların sağlığını hiçe sayan Mekan işletmesini yapan  H.K (Pasha) isimli kişi hakkında yasal işlem başlatıldı" şeklinde bir iddia öne sürmüştü.

Zilly Ailesi, gazetemize konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Zilly Fethiye Ailesi'nin açıklaması şu şekilde:

"Öncelikle merhaba 

Zilly Fethiye işletmesi olarak bizler Türkiye çapında bir markanın temsilciyiz.. 

FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI FETHİYESPOR ISPARTA 32 SPOR KARŞISINDA ŞOV YAPTI

Dün akşam sosyal medyada sözüm ona habercilik yapan bir sayfa tarafından işletmemiz hakkında asılsız ve karalama amaçlı bir haber yayınlandı bu sayfanın ismi Facebook’ta bulunan “Muğla haberleri” 

Asılsız haberde hiç bir dayanağı görüntüsü Fethiye emniyeti ilçe narkotik şube Kom kaçakçılık şubelerinde veya Fethiye ilçe adliyesi savcılık makamında her hangi bir resmî kaydı olmayan bir şekilde hem işletme hemde şahsi ismim kullanılarak özellikle cinsel kimliğim üzerinden itibarsızlaştırmak küçük düşürmek ve hakaret kastı içererek servis edilip. 2 öğrencinin sahte alkol satışı yüzünden görme yetisini kaybettiği şeklinde kamu oyu yanlış yönlendirilmeye ve şahsıma yönelik bir linç kampanyası başlatılmaya çalışılmıştır. Kaldı ki bu 2 öğrenci isim soyisim ve bilgeleri kati sağlık raporları dahi belirtilmemiştir. 
Eğlence sektörü pandemi sebebi ile 2 yılı aşkın süredir varolma çabası gösteriyoruz. Tüm pandemi önlemlerinin kaldırıldığı bu süreçte müzik saat kısıtlaması yüzünden kısıtlı sürede istihdam yaratarak milli ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz. 

Konudan haberdar olduğum andan itibaren sayfa yönetimi ile iletişim kurma çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Yapılan asılsız haberin altına yazılan yorumlarda haber dayanağının ne olduğu resmî her hangi bir belge ve benzeri olup olmadığı şeklinde sorular sayfa yöneticisi dakikalar içinde silindi ancak gönderi altında sadece Zilly Fethiye ve şahsıma nefret söylemi ve eleştiri içeren yorumlar kasıtlı bir şekilde silinmedi. 

Buda gösteriyor ki bu paylaşım haber niteliğinden çok bir karalama eğlemidir..

Üzülerek belirtmek isterim ki eğlence sektörü olarak hükmet nezlinde üvey evlat muamelesi görüyoruz. 

Eğlence sektörü işletmecileri ve çalışmaları adına müzik saat sınırlamasının kaldırılmasını temenni ediyor ve sabır diliyorum..

Bunca işletme varken böyle karalama amaçlı bir haberin yapılmasıda sektördeki başarımızın belgesi olarak kayıtlara geçmiştir. 

Sevgiler saygılar Zilly Fethiye ailesi"