Haber 48, Cumhur İttifakı'nın Fethiye’de MHP’nin belediye başkan adayı ile devam etme kararı aldığını dün yaptığı haberle duyurmuştu.

Daha önce ki alınan kararda Datça ve Ortaca Belediye Başkan Adaylarının MHP’den olacağı diğer 11 ilçenin adaylarının AK Parti’den olacağı ifade edilmişti. Son alınan kararla Datça ve Ortaca ile beraber Fethiye Belediye Başkan Adayı’da MHP’li olacağı belirlendi.

O İSİM CENGİZ ÇAY’MI OLACAK
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Fethiye Belediye Başkan Adayı’nın kısa süre içerisinde açıklanacağı ifade edilirken Cengiz Çay isminin üzerinde durulduğu da edinilen bilgiler arasında 

CURA  “BİZİM İÇİN SEÇİMLERİ CUMHUR İTTİFAKI’NIN KAZANMASI ÖNEMLİ”
30 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde  Cumhur İttifakı olarak Fethiye’de MHP Belediye Başkan Adayı ile girileceği konusunda açıklama yapan MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura “ Bizim için seçimleri Cumhur İttifakı’nın kazanması önemli. Aday AK Parti’den olmuş MHP’den olmuş pek önemli değil. Tabii büyüklerimiz MHP Fethiye İlçe Teşkilatı olarak bizlerin omzuna çok ağır bir yük yükledi. Ama biz her zaman göreve hazır bekliyorduk. Mental olarak ta seçime hazırız. En kısa sürede aday belirleme çalışmalarımızı tamamlayarak seçimleri Cumhur İttifakı ‘nın diğer partileri ile var gücümüzle çalışarak Fethiye’yi Cumhur İttifakı saflarına katacağız” dedi. 

KÖKTEN “İTTİFAK ADINA DEVAM EDECEĞİ BU SÜREÇTE DESTEKLERİMİZİN KENDİSİ İLE BİRLİKTE OLDUĞUNU DİLE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak Fethiye Belediye Başkan Adayı’nın MHP’ li bir isim olacak olması konusunda açıklama yapan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten “Fethiye’nin geleceği için çıktığımız bu kutlu yolculukta, siz değerli dostlarımdan ve halkımızdan aldığım destekle bir aday adayı olarak yola çıktım. Alınan karar neticesinde Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adaylığı için Milliyetçi Hareket Partisi ile devam edilme kararı alınmıştır. Kendisine şimdiden çıktığı yolda başarılar diliyoruz. Ve ittifak adına devam edeceği bu süreçte desteklerimizin kendisi ile birlikte olduğunu dile getirmek istiyoruz. Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecimde beni yalnız bırakmayan, destekleyen ve güvenen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte benimle birlikte olan tüm dostlarıma ve Fethiye Halkı’na minnettarım. Sizlerin desteği olmadan bu yolda ilerlemek mümkün olamazdı. Bugün Fethiye’nin geleceğini  inşa etmek için birlikte yol almaya , çalışmaya , hedeflerimizi korumaya ve hep bir ileriye doğru adım atmaya devam edeceğiz. Unutmayın , bir kenti sadece yöneticiler yönetmez, bir kenti idealleri, hedefleri olan, çalışan, üreten, aktaran bireylerin oluşturduğu halklar ve onların talepleri yönetir. Fethiye için bundan sonraki süreçte hizmet etme sorumluluğunu üstlenecek olan herkese , içtenlikle başarılar ve kolaylıklar temenni ediyorum. Kendi adaylığımın sonlanması ile birlikte, bu süreçte el birliği ile çalışab herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte ki projelerde Fethiye için atılacak her adımda, birlikte hareket etmek ve destek olmak dileğiyle, Saygılarımla” dedi. 


31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti’den Turhan Kovancı, Turgay Öztürk, Yusuf Çaylı, Keramettin Yılmaz, Muhammet Kökten, Hikmet Selçuk, Harun Reşit Yiğit, Salih Eroğlu,  Ömer Yıldırım,  Alper Kabasakal, Mehmet Göksu Özay Karagöz aday adayı olarak başvuru yapmışlardı.