Araç çarpması sonucu yaralanan bir tilki, Fethiye Gökova'daki Medikavet Hayvan Hastanesine götürüldü. Veteriner Hekim Can Deveci, yaralı tilkiyi gören duyarlı bir vatandaşın ihbarı üzerine hayvanın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince hastanelerine getirildiğini belirtti.

Fethi̇ye'de Yarali Halde Bulunan Ti̇lki̇

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Deveci, tilkinin muayenesi esnasınde sol ön ayakta felç ve belinde kırık olduğunun tespit edildiğini belirterek "Tilkinin kırık olan bel omuruna operasyon yapıldı. Başarılı bir operasyonla yaşama tutunan tilkinin tedavisi hastanemizde devam ediyor. Bununla ilgili uzun bir süreç tabii ki bizleri bekliyor. Çünkü tilki ilk geldiğinde arka ayaklarını kullanamıyordu." diye konuştu.

Fethi̇ye'de Yarali Halde Bulunan Ti̇lki̇ Ameli̇yat

TİLKİNİN REHABİLİTASYON SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan operasyon sonrasında tilkinin ayaklarını kullanmasının hemen beklenemeyeceğini anlatan Deveci, bununla ilgili rehabilitasyon süreci ile lazerli ve medikal tedavinin süreceğini, gerekli olursa yürüteç gibi bazı uygulamaları da kullanacaklarını ifade etti.

FETHİYE'DE DÜZENSİZ GÖÇMEN OPERASYONU: İKİ ORGANİZATÖR GÖZALTINA ALINDI FETHİYE'DE DÜZENSİZ GÖÇMEN OPERASYONU: İKİ ORGANİZATÖR GÖZALTINA ALINDI

ÖNEMLİ BİR OPERASYONA İMZA ATILDI

Deveci, daha önce omurga kırığı olan yabani bir hayvanın sağlıklı şekilde doğaya kavuşturulduğunu görmediğini belirterek bu anlamda önemli bir operasyona imza atmış olabileceklerini kaydetti.

İNSANLARA ALIŞMADAN DOĞAL YAŞAMINA DÖNMESİ İÇİN ÇABALANIYOR

Ayrıca Deveci, kazazede tilkinin rehabilite edilerek tekrar doğaya kazandırılmasının kendileri ve doğal yaşam için önemli olduğuna dikkat çekerek şunları aktardı:

"Şu an için ilk etapta 2-3 aylık bir süreç bizleri bekliyor. Arka ayaklarını yeniden güçlendirmemiz, sol ön ayağındaki hasarın giderilerek tekrar işlevsel hale gelmesi gerekiyor. Çünkü karşımızda bir yaban hayvanı söz konusu. Tilkinin doğada tüm uzuvlarını yeniden kullanarak avlanması gerekiyor. Bunun için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Yaban hayvanı olmasının bizim için bazı zorlukları da var, insanlara alışmaması için önlem alıyoruz. Hayvan doğaya yeniden kazandırıldığında insanlara alışırsa zorluk yaşayabilir."

Diğer taraftan tilkinin bakım ve beslenmesinin evcil hayvanlardan çok farklı olduğunu dile getiren Deveci, bu nedenle zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini, tilkinin tüm bakımlarını yapıp yeniden doğal yaşama bırakılması için çaba göstereceklerini ifade etti.

Editör: Huri Kaptan