Her seçim döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri tarafından ücretsiz olacağı ifade edilen Göcek Tüneli zamlanmaya devam ediyor. Geçen yıl 9,5 TL’den 15 TL’ye yükseltilen tünel otomobil geçiş ücreti bu yılda yüzde 67 zamlanarak 25TL’ye yükseltildi.

2006 yılında açılışı o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Göcek Tüneli’nin ikinci şeridi karayolları tarafından yapılmış ve o dönemin AK parti Muğla Milletvekili Ali Boğa tarafından ücretsiz olacağı ifade edilmişti. Devlet tarafından yapılan Göcek Tüneli’nin ikinci şeridi 2016’da hizmete açılacağı ifade edilmişi ancak 2018’deaçılmıştı.

Tünel ücretsiz olacak denilirken devletin yaptığı kısımda tüneli işleten şirkete devredildi.  Tüneli işleten şirket,  devletin yaptığı şeritten de para almaya başladı. Bunun karşılığında da Göcek Tüneli’nin 2031 yılında bitecek olan işletim hakkının 31 Aralık 2025 yılına çekildiği ifade edilmişti.

DALAMAN İLÇESİNDEKİ TARİHİ ATATÜRK KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK? DALAMAN İLÇESİNDEKİ TARİHİ ATATÜRK KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?