- Haberler
- Kültür-Sanat
- Gümüşlük Müzik Festivali 22. yılında dünyayı Bodrum'a taşıyor!
Gümüşlük Müzik Festivali 22. yılında dünyayı Bodrum'a taşıyor!
Klasik müzikten DJ performanslarına, sergilerden çocuk atölyelerine uzanan zengin içeriğiyle Gümüşlük Müzik Festivali 16 Temmuz'da başlıyor.
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde gelenekselleşen Gümüşlük Müzik Festivali, bu yıl 22. kez sanatseverlerle buluşuyor.
16 Temmuz’da başlayacak olan festival, konserlerden sergilere, atölyelere kadar yaz boyunca sürecek.
Festivalin açılış günü, “Son çivi, ilk nota” ile başlayacak. Sabah saatlerinden itibaren kurulacak çevreci pazar ve farkındalık stantlarının ardından saat 20.30’da atık malzemelerden yapılan enstrümanlarıyla sahne alacak olan Fungistanbul izleyiciyle buluşacak. Gecenin devamında ise Fransız DJ SABB, performansıyla sahneyi devralacak.
TAŞTA VE SUDA KONSERLER VERİLECEK
Festival boyunca klasik müzikten caza, etnik ezgilerden DJ setlerine kadar farklı türlerde konserler verilecek. Konserlerin bir bölümü, 2.500 yıllık tarihi Antik Taş Ocağı’nda “Taşta” başlığı altında bir bölümü ise deniz kenarındaki Gümüşlük Festival Merkezi “Suda” sahnesinde gerçekleşecek.
DÜNYACA TANINMIŞ SANATÇILAR BODRUM'DA
Festivalin bu yılki konukları arasında Macaristan’dan MAV Cellists, Birleşik Krallık’tan Katya Apekisheva, Fransa’dan Jean-Phillipe Collard, Singapur’dan Congyu Wang ve Almanya’dan Rebekkah Hartmann yer alıyor. İspanya’dan Escarteen Sisters ve Hollanda’dan Ruda Krua da festivalde sahne alacak.
TÜRKİYE'DEN GÜÇLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK
Türkiye’den ise dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Adem Gülşen Trio, İpek Göztepe Kuartet, ÜÇ ve Deli Bakkal gibi sevilen isimler performans sergileyecek. Festivalin kapanış konseri 9 Eylül’de Antik Taş Ocağı’nda Gülsin Onay’ın konseriyle yapılacak.
Gümüşlük Müzik Festivali'nde “After-Life: Öteki Dünya” isimli sergi, Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergide sanatçılar Tez, Mehmet Tekin ve Eşref Yıldırım’ın eserleri yer alacak.
Bakmadan Geçme





