Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump baş başa görüştü. Görüşmenin içeriğinin, savunma alanında işbirliği, S400 sorunu, Suriye'deki son durum ve Türkiye ile ABD arasındaki ticaret konuları olduğu belirtildi. Yapılan görüşmenin ardından iki liderin de basına yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Görüşmeye dair bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi. Beyaz Saray'ın yaptığı yazılı açıklamada, İki liderin, karşılıklı ticareti geliştirmek ve Suriye'de ortak hedeflere ulaşmak gibi bir dizi konuyu ele aldığı belirtilen açıklamada, "Görüşmede Başkan Trump, Türkiye'nin, Rusya'dan alacağı S400 hava savunma sistemiyle ilgili endişelerini dile getirdi ve Türkiye'yi, NATO İttifakını güçlendirecek savunma iş birliği konusunda ABD ile birlikte çalışmaya teşvik etti." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanlığı da bir açıklama yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilen görüşmede Suriye’deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığını belirtti.
 

AİLELER DİKKAT! BU BEBEKLER İÇİN TOPLAMA KARARI VERİLDİ AİLELER DİKKAT! BU BEBEKLER İÇİN TOPLAMA KARARI VERİLDİ