Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yeni internet yayını düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle Netflix, BluTV ve Puhutv gibi internetten yayın yapan dijital platformlar da RTÜK denetimine tabi olacak. İnternet televizyonlarına yasal denetim getiren yeni yasa sadece bununla da sınırlı değil. Bu platformlar ve Türkiye'de internet üzerinden yayın yapmak isteyen diğer platformlar da artık RTÜK'ten lisans almak zorunda. Lisans almayan platformlar için dava açılacak.

Yönetmelikle, internet üzerinden yayın yapan yurtiçi ve yurtdışı televizyonların yanı sıra internetten yayın yapan haber paylaşım sitelerinin, Türkiye’de şirket kurmaları ile vergi vermeleri de zorunlu kılındı. Buna ilaveten, ücretli abonelik satışı yapan platformların, her yıl satış yaptıkları abonelik adedinin binde 5'ini RTÜK'e vermesi gerekiyor. 

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PAZAR"

RTÜK ve BTK’nın yeni düzenlemesiyle ilgili Netflix tarafından şu açıklama yapıldı: “İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz."
 

POLİKLİNİK OLARAK KULLANILAN 3 KONTEYNER KÜL OLDU POLİKLİNİK OLARAK KULLANILAN 3 KONTEYNER KÜL OLDU