BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ BODRUM'DA GAMZE'NİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ KARAR VERİLDİ

İnternet üzerinden dijital platformlarda yayınlanan, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayınlar, 1 Ağustos 2019 Perşembe günü Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik ile RTÜK denetimine tabi olmuştu.

3 Eylül 2019 Salı günü sosyal medya'da yapılan bir paylaşımda, 3 Eylül itibariyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) dijital yayın lisansı için başvuran şirketler arasında Netflix'in olmadığı belirtilmişti. Bunun üzerine Netflix'in Türkiye pazarından çekileceği iddia edilmiş ve ülkemizde 1 milyon 500 bini aşkın kayıtlı kullanıcısı bulunan platformun takipçileri ve kullanıcıları büyük endişe duymuştu. 

SOSYAL MEDYA HESABINDAN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Netflix Türkiye, sosyal medya platformu Twitter'daki resmi hesabından yaptığı iki önemli paylaşımla kullanıcılarının yüreğine su serpti. 

Netflix Türkiye ilk paylaşımında Türkiye'den çekilmeyeceklerini belirterek, söylentilere kulak asılmamasını istedi. Netflix Türkiye'nin paylaşımı; 


NETFLİX TÜRKİYE'DEN SANSÜR VE İÇERİK KISITLAMASINA YÖNELİK MESAJ

Netflix'in Türkiye pazarından çıkmayacağını belirtmesi üzerine, Netflix Türkiye'nin paylaşımının altına binlerce kullanıcı yorum yazdı. Yorumlardan birinde RTÜK sansürü sorulması üzerine, Netflix Türkiye ilginç ve bir o kadar önemli bir cevapta bulunarak sansür konusuna da açıklık getirdi. 



RTÜK yönetmeliğindeki değişiklikten sonra, 1 buçuk milyon abonesi olan Netflix Türkiye'deki içeriklere sansür getirileceği korkusu bu açıklamayla şimdilik dinmiş görünüyor.