İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündemdeki olaylar hakkında bazı medya kuruluşlarının temsilcilerine açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bazı medya kuruluşlarının temsilcilerine yaptığı açıklamada, "İstanbul seçmeninin kendisine vermiş olduğu reyi bölücüleri meşruiyete taşımak çin kullananlara sormak lazım. Esas itibari ile kendi üzerine düşen yükümlülükleri değil Türkiye’nin yıllarca canını acıtan, Türkiye’yi ekonomik, sosyal, birlik ve beraberlik konusunda sıkıntıya düşürmeye çalışan terör örgütüne, oradaki çocuklara, annelere göstermediği şefkati göstermeye çalışanlara sormak lazım" ifadelerini kullandı.

SINIFLARINI TEMİZLEYEN ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ SINIFLARINI TEMİZLEYEN ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ



"BELEDİYE İŞİ ŞOV İŞİ DEĞİLDİR"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Yenikapı'da sergilenen araçlara da değinen Süleyman Soylu, "Belediye işi şov işi değildir. Bu söylenir ve araştırılır. Eğer böyle bir fazlalık, israf söz konusuysa bu ilgili bakanlığa söylenir. Söylenmedi. Bunlar kamu zararı olabilecek şekilde sergilenmektedir" dedi.

İSTANBUL'A KAYYUM ATANMASI KARARI PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir gazetecinin “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da eleştirmiştiniz. ‘Pejmürde ederim’ demiştiniz. İstanbul’a da kayyum atanacak mı, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, “Onu Pazar sabahı Hakan Çelik'te açıklayacağım” diyerek kamuoyunda büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

Soylu'nun özellikle kayyum sorusuna verdiği cevap, sosyal medyada geniş yankı buldu.