Suriye'nin İdlib kentinde, Rusya destekli Esad güçlerinin saldırılarından kaçan yüzbinlerce muhalif Türkiye Sınırı'na dayandı.



Suriyeli Muhaliflerin 'Hain Türkiye' sloganları eşliğinde sınır kapılarını zorlaması ve TSK unsurlarına ait zırhlı araçlara taşlı ve sopalı saldırıları olayların ikinci gününde de devam ediyor. Kalabalık grubun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin basılı olduğu bayrağı yakması ve Türkiye aleyhinde sloganlar atması sosyal medyada tepkilerin daha da artmasına neden oldu.

TÜRKİYE İHANET EDİYOR, BİZE AİT OLAN TOPRAĞI İSTİYORUZ

Edinilen bilgilere göre, bölgede bulunan muhabirlere konuşan bazı muhalifler, Türkiye'nin Rusya ile dost olarak kendilerine ihanet ettiğini, Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere bugüne kadar birçok söz verdiğini ancak bu sözleri tutmadığını ve kendilerine verilen sözü ve kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri toprağı almaya geldiklerini ifade ettiler.



TSK PLASTİK MERMİYLE HAVAYA ATEŞ AÇTI

İnfial yaratan açıklamalar ve saldırılar karşısında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, muhalifleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su sıkıyor, plastik mermiyle havaya ateş açıyor.

ESAD DA BU ŞEKİLDE MÜDAHA EDEREK BAŞLADI

Suriyeli Muhalifler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınırda aldığı önlemleri ve müdahale şeklinin, Beşar Esad'ın Suriye'de iç savaş başlamadan önce kendilerine karşı kullandığı yöntemlerle aynı olduğunu söyledi.

METEOROLOJİDEN BU İLLERDE YAŞAYANLARA ÖNEMLİ UYARI METEOROLOJİDEN BU İLLERDE YAŞAYANLARA ÖNEMLİ UYARI