Gezgin Kadınlar, Türkiye’nin turistik beldelerini, Dünya ülkelerinin en güzel bölgelerini geziyorlar. Gezdikleri ülkelerde ve Türkiye’nin turistik beldelerinde konaklıyorlar. Konakladıkları her yerde, doğa ile iç içe yoga ve meditasyon çalışmaları yapıyorlar.

Zaman zaman sayıları 150’lere ulaşan Gezgin Kadınlar, yoga ve meditasyon çalışmalarıyla beden ve ruh sağlığına artı değerde bulunurken, konakladıkları yörelerin ekonomilerine, yaptıkları harcamalarla artı değer sunuyorlar.

Gezgin Kadınlar, geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan mahallesinde konaklamaya başladılar. Aslında onlar, Dalyan’da Lemon Camping Bungalov’un konuklarına sunduğu, doğal ve geniş alanında, yoga ve meditasyon çalışmalarına uygun ortamın varlığını geçtiğimiz yıl keşfettiler ve burada konakladılar. Lemon’un huzur veren ortamından memnun kalınca; bu yıl da, Dalyan’da Lemon Camping Bungalov’da yoga ve meditasyon çalışmalarını yapmayı tercih ettiler.

Artı değer ekibimizle birlikte, Gezgin Kadınlar’ın Dalyan Lemon Camping Bungalov’da yaptıkları yoga çalışmasına katıldık. Bir tarafta yoga seansını izlerken diğer taraftan, Lemon’un işletme müdiresi Müjde Karabudak ile yaptığımız söyleşide Gezgin Kadınlar’ın kurucusu Cemra Nur Meleke ile Lemon’un nasıl tanıştıklarını öğrendik.

Büyük bir ciddiyetle, ama aynı ölçüde çok samimi ortamda, kurucuları Cemre Nur Meleke’nin yönlendirdiği yoga çalışmalarını  yürüten Gezgin Kadınlar’ın, yöre ekonomisine sundukları artı değer hakkında yine, işletme Müdiresi Müjde Karabudak ile söyleştik.

Onlar, yaptıkları yoga ve meditasyon çalışmalarında beden ve ruh sağlıklarına artı değer kazandırırken, bölge gezintileri sırasında yaptıkları harcamalarla bölge ekonomisine  katkıda bulunuyorlar.

Gezgin kadınlar’ın kurucusu Cemre nur Meleke, yaptıkları yoga ve meditasyonun ne olduğunu, nasıl yapıldığını insanın ruh ve beden sağlığına ne tür katkılar sunduğunu Artı değer izleyicileri için anlattı.

Lemon Camping’in İşletme Müdiresi Müjde Karabudak, Gezgin Kadınlar Kurucusu Cemre Nur Meleke ile nasıl tanıştıklarını anlatarak Lemon Camping Bungalov hakkında bilgil verdi.

Karabudak, Lemon camping alanının çok büyük ve yeşillikler içinde olduğunu ve Cemre Nur Meleke’nin de Dalyan’ı sebebiyle tanşmak istediğini söyleyerek “Tanıştıktan sonra çalışma konusunda anlaştık,beraber program yaptık ve 2 yıldır yoga kampları düzenliyoruz” dedi.

DİDİM'DE FETÖ ÜYESİ 8 KİŞİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI! DİDİM'DE FETÖ ÜYESİ 8 KİŞİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI!

"Esnafın da kazanmasını sağlıyoruz"

Lemon Camping Bungalov’un Dalyan’ın biraz da dışında olduğunu ifade eden Karabudak “Anlaştığımız taksilerle misafirlerimizin seyahatini kolaylaştırıyoruz. Miasfirlerimizi bir gün bir markete diğer gün başka markete yönlendiriyoruz.  Esnafın da kazanmasını sağlıyoruz. Ayrıca İztuzu Plajı ve Sultaniye Kaplıcaları ve çeşitli rehabiltasyon merkezlerinden de yararlanan misafirlerimiz hem tatil yapıyor hem de bölgeye ekonomik anlamda artı değer de sunulmuş oluyor” sözlerini kaydetti.

Cemre Nur Meleke ise Gezgin Kadınlar’ı ve yoganın faydalarını anlattı. Meleke, yoganın bin yıllık bir tarihi olduğuna dikkat çekerek, “ Yoga bedeni akışında ve dengede tutumaktan ibarettir. Dişil ve eril enerjiyi dengede tutmak, zihni boşaltmak ve dinlendirmek için yaplan bir meditatif bir etkinlik aynı zamanda. Spor olarak da bedeni ve kasları gevşetip daha da güçlendiren bir araç diyebiliriz” dedi.

Asıl mesleğinin yaratım ve şifa koçluğu olduğunu ifade eden Meleke, yoganın çakraları açtığını dile getirerek yoga ve plates benzese de yogada işin felsefik boyutunun ağır bastığını söyledi.

Meleke, meditasyon çalışmalarında ise daha çok yaratım gücüne odaklı hareket ettiklerini kaydederek, “Biz hayatımızda neler istiyoruz, neler yaratabilir? Yoga tamamen bir şey düşünmemek değil, anda kalmaktır. Kahve içerken bile meditasyon yapabiliriz. Alfa beta dalgalarını da dengelemeye yarıyor. Alfayı yükseltip betayı düşürmeye yardımcı oluyor” dedi.

‘Kadın yola çıktığında dünya değişir’

Gezgin Kadınların kim olduğunu ve ne gibi etkinlikler yaptığından bahseden Meleke, “Beş senelik platformuz. Kadınları seyahate teşvik edecek etkinlikler yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı turlar, sportif aktiviteler, yoga kampları, deniz kampları, meditasyon çalışmaları, kahvaltı buluşmaları gibi kadınları kızkardeşlik birliğine yönlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Felsefemiz ise ‘Kadın yola çıktığında dünya değişir.’ Biz kadınları yola çıkarak önce kendilerini sonra da dünyayı değiştireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Meleke, kadınların yaratıcılığının önemine de vurgu yaptı ve “ Hayallerimizi gerçekleştirme ve sınırlarımızı aşma konusunda çok güçlüyüz ama bunu unuttuk maalesef, biz hatırlatmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda kadın kadının kurdudur tezini çürütmeye ve kızkardeşliği büyütmeye çalışıyoruz” sözlerini kaydetti.

Küba, Hindistan,İran gibi ülkelere seyahatler düzenlediklerini söyleyen Meleke, hem deniz hem yoga kamplarında meditasyon aktivileri yapıyoruz ama seyahatlerde gezmeye odaklıyız. Sosyal medya adreslerimizde kendi adımızla hesaplarımız mevcut. Ayrıca internet sayfamızda gezilerimizi de yayınlıyoruz. Sadece Türkiye değil, dünyadan her kadın bize ulaşıyor ve herhangi bir kritere bakmadan hepsine kapımız açık. Sadece gezimiz kadınlar ve çiftlere açık” dedi.

Etkinliklerin temasına göre katılımcı sayısının değiştiğini belirten Meleke, pandeminin katılımcı sayısının azalmasına neden olduğunu ifade ederek daha çok Olimpos ve Dalyan’da kamp yaptıklarını söyledi.