Altı yıldır dost olan ve bir araya gelerek Gurme48 Şarküteriyi hayat geçiren iki müteşebbis, Salih Dikyol ve Mehmet Can Gökkaya haber48tv’ye kuruluş hikayesini anlattı.

Bölge ekonomisine artı değer sunmayı amaçlayan Gurme48 Şarküteri Ortaca’da organik gıdaürünleri hizmeti vermeye başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel lezzetleri Ortacalılarla buluşturan Gurme 48 Şarküteri hayvansal ve tarımsal ürünleri için organik garantisi de sunuyor.

“Ürünlerimiz 40-50 Kalemde Sayılabilecek Çeşitliliğe Sahip”

Ortaklardan Gökkaya, kuruluş amaçlarını anlatmaya “Ortaca’da böyle bir eksikliğin olduğunu fark ettik” sözleriyle başlayarak “Bir peynir kültürü oluşturmak  ve doğal ürün hizmeti vermek için böyle bir girişimde bulunduk. Ürünlerimiz 40-50 kalemde sayılabilecek çeşitliliğe sahip. Müşterilerimize çok alternatif sunmayı amaçladık. Tabi yalnızca peynir değil, bal, tahin gibi doğal ve el yapımı ürünlerin de satışını yapmaktayız. Nazar Unlu Mamülleri’yle yaptığımız girişimle de firmayı yeniden Ortaca’ya kazandırdık” dedi.

Ürün çeşitliliği noktasında kendilerine güvendiklerini vurgulayan Gökkaya, “Bal grubu, manav grubu doğal ve yöresel ürün gruplarımız söz konusu. Ayrıca açık yufka da satmaktayız. Unlu mamül grubunda ise Nazar Unlu Mamüller’in ürünleri bulunmakta” ifadelerini kullandı.

Salih Dikyol ise Mehmet Can Gökkaya ile ortak bir işletme açmaya nasıl karar verdiğini ise şu sözlerle anlattı: “Arkadaşlığımız geçmiş 6 yıla dayanıyor. İçimizde işletmeci ruhumuz hep vardı. Gurme48 Şarküteri’nin mazisi ise 3 aylık. 3 y önce karar verdik ve bugün açılışımızı yaptık.”

“Ürünleri Farklı İllerden Tedarik Ediyoruz”

Ürünleri farklı illerden tedarik ettiiklerini belirten Dikyol, tarhanayı Kahramanmaraş’tan, kaşarı Kars’tan getirdiklerini söyleyerek “Mıhlama için özellikle tercih edilen yöresel peynirlerimiz var” dedi.

MUĞLA'DA "EGE İHRACAT BULUŞMALARI" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ MUĞLA'DA "EGE İHRACAT BULUŞMALARI" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Dikyol, Ortaca’ya daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için çalıştıklarını vurgulayarak “Bir market gibi değil yerli ve milli bir hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimizin talep ettiği ürünler doğrultusunda baharat, reçel,unlu mamül gibi gruplarda da her şeyi sağlayabiliriz” diye konuştu.

Nazar Unlu Mamülleri Satış Noktasında Neler Var?

Nazar Unlu Mamülleri’nin de satış noktası olduklarını iade eden müteşebbisler, unlu mamül anlamında baklava, spesiyal ürünler, kuru ve yaş pasta satışları olduğunu kaydetti. Özellikle yaş pasta anlamında müşterilerin  internette görüp de beğendiği modelde pastaları yaptıklarını dile getiren ortaklar, siparişleri evlerine kadar götürdüklerini de sözlerine ekledi.

“İnternet Satışı Yapmayı ve Kahvaltı Evi Açmayı Planlıyoruz”

Salih Dikyol ise Mehmet Can Gökkaya, Gurme48 Şarküteri için ileriye dönük planları arasında internet satışı ve kahvaltı evi açmayı tasarladıklarını söyleyerek hem şarküteri hem de kahvaltı evi konseptini birleştirmeyi düşündüklerini belirtti.

Son olarak ise “Var olan değil olmayan bir şeyi yapmak için burdayız. Bizi tercih ederlerse onlarda bu farkı anlayacaktır” diyen Salih Dikyol ise Mehmet Can Gökkaya tüm Ortacalıları Gurme48 Şarküteri’ye beklediklerini ifade etti.