İyi Parti'de Bodrum Belediye Başkan adaylığı, Muğla milletvekili adaylığı ve yerel yönetimler başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Mehmet Tosun, 15 Ocak tarihinde partisinden istifa etmişti.

Tosun, istifa haberini de sosyal medya hesabından duyurmuştu. Şöyle demişti: “Bodrum Belediye Başkan Adaylığı, Muğla Milletvekili Adaylığı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiş olmanın sorumluluğuyla İYİ Parti çatısı altında geçirdiğim süre boyunca, partimizin yükselmesi ve gelişmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Gördüğümüz lüzum üzerine İYİ Parti’deki tüm görevlerimden ve parti üyeliğimden istifa ettiğimi belirterek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

RUS KARDEŞLER, BODRUM’DA SERGİ AÇTI RUS KARDEŞLER, BODRUM’DA SERGİ AÇTI

HABER48, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ YAZMIŞTI

Haber48, 17 Ocak tarihinde yaptığı haberde, “İstifasının üzerinden birkaç gün geçmeden Tosun ile ilgili flaş bir kulis bilgisi gündeme düştü. Kulis bilgisine göre, Mehmet Tosun, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bu görüşme sonrasında AK Parti’ye geçmeyi ve Bodrum Belediye Başkan Adayı olmayı kabul etti. Tosun’un bu kararını kısa bir süre içerisinde kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.” İfadelerini kullanmıştı.

ADAYLIĞINI BUGÜN AÇIKLADI

İyi Parti'den istifa eden Mehmet Tosun Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı oldu. Tosun, kararı sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte fotoğrafını paylaşarak duyurdu.

Tosun’un açıklaması şöyle: “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle, kendisini makamında ziyaret ettik. Bodrum’un yıllardır aşılamayan sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi, bu sorunları Cumhur İttifakı çatısı altında çözebileceğimizi aktardı ve Ak Parti’den Cumhur İttifakı’nın Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak bizi görmek istediğini ifade etti. Aldığımız bu sorumlulukla, Bodrum’a hizmet için, hayırlısıyla yeniden başlıyoruz.”