Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesince; bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat edilmişse veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldırılmışsa, hakaret suçu işlenmiş kabul ediliyor. 

Tam da bu noktada sosyal medyada paylaşımlarımıza ne kadar dikkat ediyoruz

ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya hesaplarında onur zedeleyecek yorumlar ve paylaşımlar yapılması, mesajlar gönderilmesi hakaret suçu olarak kabul edilirken cezası; 3 aydan 2 yıla kadar değişkenlik gösterebiliyor.  Kişi maddi ve manevi zarara uğrarsa ayrıca hakaret eden kişiden tazminat talebinde de bulunabiliyor.

Durumla ilgili bir bilir kişi bakın ne dedi?

Av. Gökçe Özdemir, Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden yaptığı uyarıda, "Yoğun kullanılan sosyal medya hesapları üzerinden bir iletiye/gönderiye herkesin görebileceği şekilde hakaret içeren bir yorum yapıldığında aleniyet mevcut olacağından ceza altıda bir oranında artırılır. Ancak, özel mesajlaşma imkânından faydalanarak direkt karşı tarafa mesaj ile hakaret edildiğinde aleniyet unsuru gerçekleşmeyeceğinden ceza artırılmaz“ şeklinde açıklamalarda bulundu.