İsrail şimdiye kadar nükleer silahlarının bulunduğunu hiçbir zaman kabul etmedi. ABD basınının uydu görüntülerinden ortaya çıkardığı verilerde ise İsrail'in nükleer füzelerinin olduğu üssün Hamas tarafından vurulduğu belirtildi.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaş sonrası Gazze'de 16 bine yakın insan öldü. Gazze Sağlık Bakanlığı yaşamını yitirenlerin yüzde yetmişinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu bildirdi. Geçtiğimiz Cuma günü geçici ateşkesin bozulmasıyla birlikte artan İsrail saldırıları Gazze'nin güneyine yoğunlaştı. İsrail 7 Ekim'de düzenlenen saldırının beyni olan Yahya Sinvar ve Muhammed Deif'in burada yaşadığını ve bu iki ismin ortadan kaldırılması durumunda Hamas'ın askeri olarak zayıflayacağını düşünüyor.

"HAMAS İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAH BULUNAN ÜSSÜNÜ VURDU"
Bölgedeki kaos artarak devam ederken ABD merkezli New York Times gazetesi 7 Ekim'de Hamas'ın saldırılarını içeren uydu görüntülerini inceledi. Riley Melley imzalı haberde Hamas tarafından ateşlenen bir roketin İsrail'e ait bir askeri üssü vurduğu belirtildi, bu askeri üssü özel kılan detay ise Tel Aviv'in burada sahip olduğu nükleer silahlar. NYT'ye göre Sdot Micha isimli üsse yapılan bu saldırı sonrası silah deposu hedef alındı ve bombardıman sonrası güçlü bir yangın ortaya çıktı.

ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU

25-50 ARASI JERICHO FÜZESİ

İsrail kanadı şimdiye kadar ordunun envanterinde nükleer silah olduğunu kabul etmedi, ancak ismini vermek istemeyen Yahudi yetkililer, ABD ve uydu görüntülerini inceleyen analistler ülkenin nükleer başlıklı silahlara sahip olduğu konusunda hemfikir.
Amerikan Bilim Adamları Federasyonu Nükleer Bilgi Projesi Direktörü Hans Kristensen, New York Times'a İsrail'de büyük olasılıkla 25 ila 50 nükleer kapasiteli Jericho füze rampası bulunduğunu tahmin ettiğini söyledi. Uzmanlara ve gizliliği kaldırılmış ABD hükümeti belgelerine göre, İsrail'in Jericho füzeleri nükleer savaş başlığı taşıyacak donanıma hali hazırda sahip.