Havalar erken ısındı salça hazırlıkları başladı
Aydın'da havaların ısınması ile birlikte domates sezonu erken başladı. Mutfakları ise kış hazırlığı telaşı sardı. Yerli domatesin çımasıyla vatandaşlar salça hazırlıklarına başladı.
Türkiye'nin en güzel domateslerinin üretildiği yerlerden biri olan Aydın'da, sezon bu yıl erken başladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sezonu da hızlandırdı. Yerli domatesin çıkmasıyla da mutfaklarda kışa hazırlık başladı. Aydınlılar, evlerinin balkon ve teraslarına salçalık ve kurutmalık domatesleri serdi. Bazı vatandaşlar ise kurdukları kazanlarla salçalarını hazırladı.
‘SOFRADA TUZU OLMAYANIN YEMEYE YÜZÜ OLMAZ’
Atalarından öğrendikleri geleneği sürdürdüklerini ve her yıl kış hazırlıkları yaptıklarını söyleyen vatandaşlardan Kemal Göçgeldi, "Kışlık domates soslarımızı, salçalarımızı hazırlıyoruz. Domateslerimizi salçaya dönüştürmek için bahçemizde hazırlığımızı yaptık. Yerli domateslerimizi İncirliova’daki Acarlar Mahallemizden aldık getirdik. Zaten bu dönemlerde Aydın genelinde birçok evde kışlık hazırlıkları başladı. Yılın bu zamanlarında balkon ve teraslar adeta kırmızıya boyanıyor. ‘Sofrada tuzu olmayanın yemeye yüzü olmaz’ demiş atalarımız. Bizim de kışın yemeye yüzümüz olsun. Allah çoluk çocuk yemeye nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





