• Haberler
  • Siyaset
  • Hüseyin Ertuğrul: Kaçak yapı yıkımları siyasi değil, yasal

Hüseyin Ertuğrul: Kaçak yapı yıkımları siyasi değil, yasal

Dalaman'da ormanlık alanda Dalaman Belediyesi tarafından yapıldığı belirtilen kaçak yapı ve tesisler, 'hiçbir karara gerek olmaksızın yıkılır' hükmü gereğince Orman Genel Müdürlüğü tarafından kaldırıldı. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ertuğrul, 'İşlem tamamen yasal çerçevede, siyasi saiklerden bağımsız şekilde yapılmıştır' dedi.

Hüseyin Ertuğrul: Kaçak yapı yıkımları siyasi değil, yasal
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Dalaman ilçesinde ormanlık alanda yer alan ve Dalaman Belediyesi tarafından yapıldığı belirtilen bina ve tesisler, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yıkıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Hüseyin Ertuğrul, işlemin tamamen yasal düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

DEVLET ORMANLARINA EL KONULAN YAPILAR DERHAL YIKTIRILIR

Ertuğrul, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7442 sayılı “Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 11. maddesiyle, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 17. maddesinin 2. fıkrasında değişiklik yapıldığını hatırlatarak, “Devlet ormanlarına el konulan tüm yapı ve tesislerin, inşa aşamasında olanlar dahil olmak üzere, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, Orman Genel Müdürlüğü tarafından derhal yıktırılır” hükmünün getirildiğine ayrıca dikkat çekti.

KAÇAK YAPILAR DALAMAN BELEDİYESİ TAFAINDAN YIKILDI

Aynı yönetmeliğin 5. maddesinde ise, “Devlet ormanlarında kaçak olarak yapılan tesis ve binalar, ekilen ve dikilen yerler ile mahsullerine hiçbir karara gerek olmaksızın el konulur ve yıkılmak, sökülmek suretiyle ortadan kaldırılır” düzenlemesinin yer aldığını aktaran Ertuğrul, bu kapsamda Dalaman Belediyesi tarafından inşa edilen yapıların yıktırıldığını ifade etti.

Yıkım kararının siyasi bir gerekçeye dayanmadığını belirten Ertuğrul, “Bu yıkım işlemi, her türlü siyasi saikten uzak, tamamen yasa ve yönetmeliklerin emredici hükümleri doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğümüzün idari yetkisini kullanması suretiyle gerçekleştirilmiştir” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme