İstanbul'un Yeni Otobüslerinin Tanıtımı Etkinliği’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'da yaptığı konuşmasındaki yerel-merkezi yönetim uyumuyla ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Bile isteye yardım etmediğinin ifadesi" diyerek "Seçime 1 ay kaldı diye sözüm ona milleti korkutacak. Bu ifadeler hafife alınacak ifadeler değil, tıbbın konusu bu ifadeler. Depremzedelerin önünde, sırf kendilerini seçmediler diye yardım götürmediğini itiraf etti. Bu tür davranışları toplumun vicdanına bırakıyorum." şeklinde konuştu.

"PSİKOLOJİK OLARAK ANALİZE MUHTAÇTIR"

İmamoğlu, "Erdoğan'ın ifadeleri psikolojik olarak analize muhtaçtır" diyerek "Bu nasıl bir anlayış? Milletin efendi olduğunu bunlar öğrenecek 31 Mart’ta. Millet efendi, siz değilsiniz. Bu tehdidi milletimiz yutmaz. Bu millet bu tehdidin cevabını öyle bir verir ki… Bu tehdidinizin karşılığı milyonlar olacak göreceksiniz." dedi.

EŞİNİ TÜFEKLE ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ! EŞİNİ TÜFEKLE ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadelerini kullanmıştı.