AppleiPhone 17, geliştirilmiş kaliteye sahip ancak maliyeti yüksek bir 24 MP selfie kamerasına sahip olabilir.

2024 TOGG SİPARİŞLERİ 15 OCAK'TA 2024 TOGG SİPARİŞLERİ 15 OCAK'TA

AppleiPhone 17 ile ilgili yeni bilgiler az önce ortaya çıktı. Bilinen bir analist, mevcut nesil modellere göre büyük bir yükseltme alacağı bildirilen 2025 iPhone'un ön kamerasıyla ilgili ayrıntıları açıkladı. Öyleyse bir göz atalım.

iPhone 17, daha pahalı ve yetenekli bir 24MP selfie çekimi sunacak
Yeni Medium raporuna göre ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın iPhone 17'deki selfie kamerasında büyük bir yükseltmeye hazırlandığını belirtti. Cupertino merkezli devin yeni nesil iPhone'u 24 megapiksel sensörle donatacağı bildiriliyor. 

Bu, 12 megapiksellik bir selfie atıcı sunan mevcut yinelemelere göre dikkate değer bir gelişmedir. Başka bir deyişle, iPhone 17'deki kameranın piksel sayısı iPhone 14 ve iPhone 15'e kıyasla temelde iki katına çıkıyor.

Ming-Chi Kuo, artan çözünürlüğün daha fazla ayrıntı yakalayan daha keskin görüntüler sunması gerektiğini ekliyor. Ancak analist, Apple'ın altı elementli merceğe geçeceğini iddia ettiği için bu, megapiksellerdeki basit bir artış değil. 

Bu, temel olarak görüntü sensörünün daha doğru görüntüler için bozulmaları düzeltmesini sağlayacaktır. Ayrıca, selfie kamerasının düşük ışık performansında da gözle görülür iyileştirmeler görülecek, ancak bu yükseltmelerin bir bedeli var.

Kuo, iPhone 17 için yeni lens sistemini Tayvanlı bir firma olan Yujingguang'ın tedarik edeceğini belirtiyor. Selfie kamerasının iPhone 15'teki 5P lens sistemine göre yüzde 100 ila 120 civarında daha pahalı olacağını ekliyor. 

Muhtemelen iPhone 17 fiyatlarının da ek maliyeti yansıtmasını bekleyebiliriz. Son raporlarımızda iPhone 17 Pro Max'te yer alabilecek 48 megapiksel telefoto lense de değinmiştik. Apple'ın Hindistan'da da iPhone 17 serisi üretimine başlayacağı söyleniyor. Son olarak iPhone 17 Pro modellerinin de ekran altı Face ID teknolojisine sahip olacağı söyleniyor.