BAKANLIK AÇIKLADI! ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU BAKANLIK AÇIKLADI! ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU

İddianamede; "firari Bilal El Hacmaos'un patlayıcı maddeleri, Albashır'ın iç çamaşırlarının içine yerleştirip üzerine bol kıyafetler giydirdiği ve ikilinin bu şekilde yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçtikleri kaydedildi.

Karı koca gibi hareket eden bu iki sanık, 15 Ağustos 2022'de Esenler'de terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen tekstil atölyesi sahibi Ferhat Habeş'in evine yerleşti. 3 hafta burada kaldılar.  Albashır'ın üzerinde getirdiği patlayıcı maddeleri bu evde çıkartıp El Hacmaos'a teslim etti.

İddianamede; " terörist çiftin, kaldıkları evin müsait olmaması nedeniyle Habeş'in Esenler'deki atölyesinde ve aralıklarla farklı evlerde misafir edildikleri" de yer aldı.

Görüntülerden, taksiye binerek Taksim'den kaçan kamuflaj desenli pantolon giymi, siyah başörtülü kadın teröristin Suriye uyruklu,1999 doğumlu Ahlam Albashır olduğu tespit edildi.

Saldırganın kaçtığı güzergahlardaki kamera kayıtları incelendi. Ekipler, sürdürdüğü takip neticesinde, Ahlam Albashır'ı 14 Kasım 2022 saat 02.55'te Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bir evde yakaladı.

Terör örgütü PKK/YPG tarafından verilen talimat doğrulusunda gerçekleştirildiği belirlenen terör saldırısına ilişkin yürütülen çalışmaların devamında bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Olayın öncesine dair incelenen görüntülerde, Albashır'ı Taksim Meydanı'na getiren araçta şoför haricinde erkek bir şahıs olduğu anlaşıldı.

Bu kişinin Albashır ile yasa dışı yollardan Türkiye'ye gelerek, 4 ay boyunca karı koca gibi hareket eden ve saldırıda kullanılan bombayı hazırlayan Bilal El Hacmaos olduğu tespit edildi.

Albashır'ı Taksim'e bırakan Bilal El Hacmaos'un, Ammar Jarkas tarafından kaçırılıp Bulgaristan'a götürülmek için  Edirne'ye bırakıldığı öğrenildi.. Edirne'den sonra izini kaybettiren bu kişiye bir daha rastlanmadı.

Günlerce süren ifadeden sonra,  Albashır'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırıyla ilgili 24'ü tutuklu 36 sanık hakkında açılan dava  hala devam ediyor.