8 Kasım 2023 Çarşamba günü Ayhan Günay, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Dalaman Belediye Başkanlığı için İYİ Parti'den Aday Adayı olduğunu açıklamıştı. Yapmış olduğumuz haberde de belirtildiği üzere Günay'ın aday adaylığı, Dalaman İYİ Parti İlçe Binası'nda değil, kendi ofisinde gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla duyurulmuştu. Bunun sebebi olarak da, Dalaman İYİ Parti İlçe Başkanlığı'nın Günay'a önce tamam deyip daha sonra parti tüzüğünde yer almayan bir uygulama ile 'dilekçe ile başvurmanız gerekiyor, aday adaylığı için ücret ödemeniz gerekiyor' gibi taleplerde bulunması ve ilçe binasının kullanılmasının engellenmesi olduğu iddia edilmişti.

Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı 9 Kasım 2023 Perşembe günü aldığı karar neticesinde İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı'nın görevden alındığını, ilçe başkanlığına gönderdiği bir yazı ile bildirdi. Bakırcı'nın ani bir şekilde görevden alınması ise akıllara Ayhan Günay'ın 8 Kasım'da yaşadığı olayı ve açıklamalarını getirdi. 

DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde, Muğla ve özellikle Dalaman siyasetinde hareketli bir dönem yaşanması bekleniyor. Kamuoyu, yaşanan olaylar ve yapılan açıklamalar karşısında dikkatini Dalaman'a vermiş durumda.