İyi Parti Ortaca Belediye Başkan İstişare Toplantısı, Bahçelievler Toplantı Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Toplantıda, İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, İyi Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İyi Parti Ortaca İlçe Başkanı Bilgehan İlhan, İyi Parti Dalaman İlçe Başkanı Ömer Kaya, İyi Parti Dalaman Belediye Başkan Adayı Ayhan Günay, Ortaca Demokrat Parti İlçe Başkanı Hayrettin Tuncer, İyi Parti Belediye Başkan adayları Ersen Bağ, Avukat Recep Güneş, Ortaca Esnaf Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Şoförler Odası Başkanı Halil Erpek, SARÇED Başkanı Cengiz İlhan, İYİ Parti eski İlçe Başkanı Barbaros Canlı, partililer, vatandaşlar ve basın mensuplarının olduğu yoğun bir kalabalık vardı.

Bb8171E6 Cfa1 4686 Bd11 24Dd0Dff7D55

 İLHAN: GÖRÜŞLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İyi Parti Ortaca İlçe Başkanı Bilgehan İlhan yaptı. İlhan, “Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde yola çıktığımız, demokrasiyi aydınlatacağımız bu güzel günlerde, 31 Mart seçimine, Ortaca’da sizin de bu istişare toplantısında, görüşleriniz çok önem arz etmektedir. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

MİLLETVEKİLİ ERGUN: OLDUKÇA ETKİLENDİM

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun da yaptığı konuşmada, Ortaca’da yaşadıklarından oldukça etkilendiğini söyledi. Ergun, şöyle devam etti: “
Hatırlıyorum! 6 yıl önce Ortaca’ya geldiğimde, ilçe başkanlığını belirlemek için, ilçe başkanımızı, yönetim kurulu üyelerimizi bulduk. Neler çektik? İlçe başkanımız çeşitli tehditler aldı, yönetim kurulu üyelerimiz çeşitli tehditler aldı. Korkutuldu. İnsanlar uzaklaştırıldı. Ekmekleriyle oynamak istediler. Devletin bürokrasini üzerlerine yönlendirildi. İşyerlerine müfettişler gönderildi. Öyle bir ortamda İyi Parti’yi Ortaca’ya kurmaya gayret sarf ettik. Şimdi çok şükür sadece belediye başkanı adayı belirlemede bir salonu doldurmuşuz. İlçe bu cesurlar hareketi denmesinin temel sebebi bu.”
 

ÇOK ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIK

Parti olarak çok zorluklarla karşılaştıklarını belirten Ergun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin her yerinde zorluklarla karşılaştık. Emin olun ki sadece kuruluş hikâyemizde bile, İyi Parti bir hikâyedir. Hikâyesi olan bir yapıdır. Sadece kuruluş hikâyemiz bile Türk demokrasisinde yer almamızı sağlayacak bir unsurdur.
Bizzat Genel başkanımızın gittiği salonlar kilitlendi. Elektriklerini indirdiler, sigorta attırdılar. Sözleşme yapıyoruz otellerle, otellerimiz iptal edildi. Korktu insanlar. Birgün kaldık, ertesi gün boşaltın denildi. Türkiye’nin her yerinde, sadece bir şehirde genel başkanımızın toplantı yapacağı 9 salon iptal edildi. Sözleşmeyi imzalıyoruz, kaparo veriyoruz. Birgün sonra kusura bakmayın yapamayacağım deniyor. İyi Parti böyle kuruldu. Bizim her birimizin kendine göre siyasi dünyası, konumu vardı, statüsü vardı. Niçin? Türkiye’nin iyiye gitmediğini gördük.”

5E2E6Bc2 2231 43A4 8089 064363F83B02

İTTİFİAK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Ergun, ittifak sistemini eleştirerek, şunları kaydetti: “Bir ittifak sistemi ortaya çıktı. Gelinen noktada ittifak, mevcut iktidara yarar hale geldi. İttifak arası geçirgenlik sıfıra indi. Memnuniyetsiz seçmen sayısı arttı. Karşılıklı çerçevelemeler oluştu. Adeta olumsuz bir yapı gibi lanse edildi. Seçmen mevcut bulunduğu yere oy vermek istemiyor. Ama öbür taraf öyle hale getirildi ki seçmenin gözünde mecburen oy verir hale geldi. Dolaysıyla demokrasideki çoğulculuk da büyük oranda kayboldu. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı o hale geldi ki, algıda o hale geldi ki, sizlerde karşılaşmışsınızdır adate Cumhur Partisi, Millet Partisi haline geldi. Biz üçüncü bir tercih seçmenin önüne koyuyoruz. Buna mahkûm değilsiniz diyoruz. “

İYİ PARTİ DAĞILDI DİYENLER ORTACA’YA GELSİN

“Dolaysıyla bu Türk demokrasisindeki çoğulculuğa da hizmet eden bir karar. Biz herhangi bir partiye destek olmak için mi parti kurduk. Veya herhangi bir partiyi ortadan kaldırmak için, oyunu azaltmak için veya başka bir şey, birini kazandırmak ya da kaybettirmek üzere mi siyasi parti kurduk? Hayır. Biz iktidar olmak için parti kurduk. Kendi oyumuzu almak için, iktidar olmak için parti kurduk. Yaşadığımız şeyleri görüyorsunuz. İyi partiden bir tane temsilci yok. Allah’ın her günü İyi Parti dağıldı diyenler Ortaca’ya gelsin. İyi parti dağıldı, yok oldu, daha önce sayın Cumhurbaşkanı söylemişti iyi parti 2023’ü görmek diye. Şimdi de başkaları söylüyor. Seçimde bitti, bir nisanı göremez diye. Emin olun ki İyi Parti her geçen gün güçleniyor. Medya algı oluşturmaya çalışıyor. Hareketimiz karşılık buldu. Her geçen gün güçlenen siyasi partiyiz. Bunun en büyük belirtisi Ortaca. “

İKİ GÜZİDE KARDEŞİM ADAY

Ergun, İyi Parti Ortaca Belediye Başkanlığına iki güzide kardeşinin aday olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Ortaca’da iki güzide kardeşim aday oldu. İkisini de çok seviyorum. Ortaca çok büyük ilçe değil. Orta büyüklükte. Burada iki kardeşimiz adayız diye yola çıktılar.”
Milletvekili Ergun, kendileri kazanma arzusu içinde olduklarını dikkat çekerek, “Biz kendimiz kazanmak arzusu içindeyiz. Ortaca’yı Dalaman’ı Marmaris’i, Muğla Büyükşehir’i de kazanmak istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz.” İfadelerini kullandı.
Seçmenin karşısında kendi başlarına çıkacaklarını anlattı ve ekledi: “Seçmenin karşısına böyle çıkacağız. Kendi başımıza. Kimse ile işbirliği yapmaksızın. Bütün siyasi partilere diyoruz ki kendi başınıza çıkın. Yarışalım. Biz bu yarışta varız. Buyurun çıkın. Çıkacaklar mı çıkmayacakları mı göreceğiz. Şimdilik çıkamıyorlar. Meclis’te bulunan siyasi partilerden hemen hemen hiçbiri yok şuanda. Mecliste olmayanlara bir şey demiyorum.”

BU TOPLANTI TÜRKİYE’DE BİR İLK

Ergun, Ortaca’da aday belirleme toplantısının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu toplantı Türkiye’de ilk defa uygulanıyor. Türk demokrasi tarihinde ilk defa uygulanıyor. Normali nedir? Ön seçim yapılır. Delegeli. Üyeli ön seçim yapılır. Veyahut temayül yoklaması yapılır. Veya genel merkez belirler. Biz ilk defa başka bir şey yapıyoruz. İki kardeşim de burada. İki kardeşimle sizin huzurunuzda bir akitleşme yapıyoruz.
Kendilerine söz vereceğim. Diyeceğim ki, gelin Ortaca’da beraber aday olun. Biriniz belediye başkan adayı olun, biriniz belediye başkan yardımcısı olun, meclis üyesi adayı olun, birbiriniz lehine feragat edin, bu kitlede, Ortacalılar da şahit olsun. Beraber birlikte yol yürüyün. Ortaca Belediyesini birlikte kazanın.
Bir kardeşimizi  tercih edersek, ön seçimle, temayülle ya da genel merkezle bir kardeşimizi  tercih edersek, diğeri gücenir, alınır, partide enerji bölünmesi meydana gelir. Biz diyoruz ki biz inanmışlar, biz cesurlar hareketiyiz. Makamlar, mevkiler ne ki? Bunların önemi yok. Hedefimiz Ortaca’yı yönetmek, Muğla’yı yönetmek, Türkiye’yi yönetmek. O zaman ha sen olmuşsun ha ben olmuşum çok fazla bir şey fark etmez. Ama birlikte olursak güçlü oluruz, ayrılız isek zayıf düşeriz.”

İLK SÖZÜ ERSEN BAĞ’A VERECEĞİM

MUĞLA’DA İŞ YERİNE KURŞUN YAĞDIRILDI! OLAYDA ÖLEN, YARALANAN VAR MI? MUĞLA’DA İŞ YERİNE KURŞUN YAĞDIRILDI! OLAYDA ÖLEN, YARALANAN VAR MI?

Ergun, ilk sözü Ersan Bağ’a vereceğini belirtti ve bunun nedenini şöyle anlattı: “İlk sözü Ersen Bağ’a vereceğim. O hani parti dağıldı, İyi Parti bitti, İyi Parti diye bir parti yok denilen dönemde Ersen Bağ öyle bir inanmışlığa sahip ki ben varım dedi. Ben Ortaca belediye başkanlığında varım dedi. Bunu beş altı ay önce söyledi.
Bu cesaretinden dolayı, her şeyden önce Ersan kardeşime teşekkür ediyorum. Genel başkanım adına, genel merkezimiz adına teşekkür ediyorum. Partiyi sıkıntı sokmak istedikleri dönemde, ben belediye başkan adayı olarak varım diyerek cesaret gösteren bir kardeşim. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Benim sözlerim doğrultusunda düşün taşın bu topluluğun huzurunda, Ortacalıların huzurunda, ister Recep kardeşim, biriniz belediye başkan adayı olun, biriniz meclis üyesi adayı olun, fedakarlık edin, belediye başkan yardımcısı olun. Siz kendi aranızda karar verin. İlk defa uygulanan bir yöntem. Bir bütün halinde çıkacağız diye düşünüyorum.”

RECEP KARDEŞİMLE ESKİDEN TANIŞIRIM

Ergun, belediye başkan adayı olan avukat Recep Güneş ile eskiden tanıştığının altını çizerek, “Yine aynı şekilde Recep kardeşimle ben çok eskiden tanışırım.  Daha önce belediye başkan adaylığı vardı. Bir başka siyasi partiden. O dönemde geldim. Ortaca’da kendisi ile birlikte ziyaretlerde bulundum. O zaman ki arkadaşlarımız bilir. O da aynı şekilde ben İyi Parti’den belediye başkan adaylığına varım dedi. Geldi. Memnun olduk. Kendine çok teşekkür ediyorum. İki kardeş olarak birlikte hareket etsinler istiyoruz.”
 

Whatsapp Görsel 2024 01 11 Saat 19.27.51 Dc986Aa1

ERSEN BAĞ FERAGAT ETTİ, BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Milletvekili Metin Ergun’dan sonra Ersen Bağ konuştu. Bağ, şunları kaydetti: “Sözler boğazımıza düğümleniyor artık. Sayın vekilim o kadar güzel bir konuşma yaptı ki gerçekten çok onurlandık, bizleri onure ettiler. Sağ olsunlar. Var olsunlar. Ben öncelikle şu konuya değinmek istiyorum. Genelde bu tip durumlarda, oluşan ayrışmalar, farklı fikirler her zaman partilere zarar vermiştir. Bizler için önemli olan partilerin başarısıdır. Bu örneği geçen seçimde Ortaca’mızda yaşadık. Partiler zarar gördü. Kişisel hırsların bir kenara bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Burada her birimiz, bu partinin bir üyesi olmasından dolayı, gurur duyduğunu, onur duyduğunu hissediyorum. Böyle bir topluluğun bir arada olması gerektiğini düşünüyorum. Ben hem tecrübesi hem yaşı gereği Recep Bey'e bu görevi bırakarak, ve daha önceki konuşmamda da belirttiği gibi her daim her zaman, omuz omuza, yan yana yürüyeceğimizin sözünü şuanda tekrar veriyorum. Bu değerli aileye çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.”

ERSEN BAĞ’IN KONUŞMASI ERGUN’U MUTLU ETTİ

Ersen Bağ’ın bu konuşmasında sonra milletvekili Ergun, duygularını şöyle dile getirdi: “Emin olun ki salona girerken nasıl yapacağım diye düşünüyorum. Nasıl olacak diye? İlk defa denenen şey. Aralarda dolaştım, sordum. Ne yapalım diye. Canlı yayın, topluluğun huzurunda olsun. Açıkça konuşulsun istedim. Partim adına, kendi adıma Ortacılar adına Ersan kardeşime bu feragatinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

GÜNEŞ: BİZ İYİ İNSANLARIZ

İyi Parti Ortaca Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Recep Güneş de bir konuşma yaptı. Güneş, şunları söyledi: “Biz iyi bir Ortaca için yola çıkıyoruz. Biz iyi insanları, insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre bu milletin iyi insanları arasından yetişti. Onlar insanlığa iyiliği, iyi insan olmayı öğütlediler. İyiliğin peşinden koştular. İyi insanlar, ‘Yaratılanı severim, Yaradandan ötürü’ diyerek gittiği yerlere sevgi kültürünü götürdü. Mazlum milletlerin umudu, Türk milletinin ebedi önderi,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in evlatları olan bizler bu değerlerle yola çıkıyoruz. İyi insanlar, iyi bir Ortaca için bir araya gelecek ve Ortaca iyi olacak. Hemşerilerimize inanıyor ve güveniyoruz. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven bakım imkanı, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, Ortacamıza birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Biz 80 bin kişiyiz. Ülke olarak 80 milyonuz.”

ERSEN BAĞ İLE BİR AİLEYİZ

“Ersen Bağ kardeşimle biz aileyiz. Siyasi parti olarak biz bir aileyiz. Tüm Ortaca ve Ortacalı hemşerilerimizle biz bir aileyiz. Ortaca’mız büyük bir ekonomiye sahiptir. Çalışacağız, üreteceğiz, paylaşacağız. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımız değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. Farklılıklarımızı göreceğiz. Aynı türkülerle oynayan, eğlenen, evlenen, aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, aynı türkülerle ağlayan biz değil miyiz?”

GÜNEŞ, ORTACA İÇİN VARIZ

“İyi bir ortaca için varız, iyi bir ortaca için buradayız. İyi bir ortaca için yanınızdayız. Ersen Bağ kardeşimin olduğu duruş, feraset ve fedakarlığı için kendisine çok teşekkür ederim. Kendilerine sizden yüksek bir alkış talep ediyorum. Kendisinden, teşkilatımla, benimle ve ekibimle 31 Mart akşamına ve son nefesimize kadar, belediye meclis üyesi ve kazandığınız takdire belediye başkan yardımcısı olarak çalışmasını talep ve rica ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız. Öyleyse yüzünü güneşe dön ortaca.”